Tarih: 05.09.2022 17:09

Sivas Kongre Binasında Ahde Vefa

4 Eylül Sivas Kongresi’nin 103.yıldönümünde Beylikdüzü’ne kazandırılan merkezin cephesi, Sivas Kongresi’nin yapıldığı bina ile aynı tasarlanarak inşa edildi.

Sivas Kongre Binasında Ahde Vefa

Sivas Kongre Binasında Ahde Vefa

4 Eylül Sivas Kongresi’nin 103.yıldönümünde Beylikdüzü’ne kazandırılan merkezin cephesi, Sivas Kongresi’nin yapıldığı bina ile aynı tasarlanarak inşa edildi.

 Beylikdüzü belediyesi tarafından yapılan ve sponsorluğunu  Demir Grup A.Ş yaptığı Beylikdüzü  Sivas Kongre Merkezi  Binası ve  4 Eylül 1919 Gençlik Merkezi adıyla açılışı gerçekleştirilen törene  birçok milletvekili, siyasetçiler ve iş insanlarının katıldı. Beylikdüzü Sivaslılar derneğinin kurucu başkanı rahmetli Halit TUNA’nın ismi robotik kodlama atölyesine verilerek, ahde vefa gösterildi.

‘’Kurtuluşa Giden Yolun Meşalesi Yakıldı’’

Beylikdüzü Sivaslılar Derneği başkanı Eyüp Günay; yaptığı konuşmasında ‘’bugün 4eylül, 4eylül takvim yaprağından koparılıp atılacak her hangi bir gün değil, 4 Eylül anlaşılması ve anlatılması gereken bir gün. 4 Eylül bizim bayramımız, 4 Eylül kurtuluş mücadelesinin başlangıcı 4 Eylül kurtuluşa giden yolun meşalesinin yakıldığı, büyük Türk milletinin birbirine bağlılık yemini ettiği ve kıtanın bölünmez bütünlüğünü gazi Mustafa Kemal önderliğinde Sivas kongresiyle tüm dünyaya duyurduğu gün. 4 Eylül Türk milletinin bir karış toprağına, dalgalanan bayrağına,okunan ezanına,dini ve milli değerlerine sahip çıktığı gündür.

“Kurucu Başkanımızı Rahmetle Anıyoruz”

Günay, bugün için ülkemizin güzide şehri Sivas’ın seçilmesi tesadüf değildir. Ayrıca bugün 4 Eylül ayrıca 11. Dünya Sivaslılar günüdür. 4 Eylül verilen sözlerin tutulduğu gündür. Aynı zamanda rahmetli kurucu ve onursal başkanımız Halit TUNA, hür ve özgürce yasamamızı sağlayan başta gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyorum. 4 Eylül Sivas kongre binasının replika yöntemiyle Beylikdüzü’ne kazandıran beylikdüzü belediye başkanımız Mehmet Murat Çalık başkanımıza ve inşasına emek veren Demir Grup yönetim kurulu başkanı Hamit Demir beye, dernek yönetimimiz beylikdüzü Sivaslı hemşerilerimiz adına teşekkür ederim. Beylikdüzü’müze ve hemşerilerimize hayırlı olmasını temenni ederim. ‘’dedi.

“Demir: Gençliği Olmayanın Geleceği Olmaz”

Demir Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir konuşmasında, “Sivas’takinin birebir aynısı olan bu binanın üst katında gençlerimize çok güzel bir kütüphane yaptık. Başkanımız Mehmet Murat Çalık’ın burada gençler için bir kütüphane önermesi beni gerçekten çok duygulandırdı. Her siyasetçiden bunu bekliyoruz. Gençlik çok önemli, gençliği olmayanın geleceği olmaz. Gençliğe değer verip destek olmak lazım” ifadelerine yer verdi.

“Çalık: Yeni Bir Devletin Doğuşunun Müjdecisidir”

 

Açılış töreninde yaptığı konuşmada, Sivas Kongresi’nin önemine dikkat çeken Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık “103 yıl önce bugün toplanan Sivas Kongresi’nde manda ve himaye reddedilerek vatanın bölünmez bütünlüğü kabul edildi. Sivas Kongresi, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde milletimizin bağımsızlık yolunda verdiği Milli Mücadele’nin fitilinin ateşlendiği gündür. Sivas Kongresi, millet egemenliğine dayanan yeni bir devletin doğuşunun müjdecisidir. Sivas Kongresi, Milli Mücadele’nin önemli aktörlerinden olan kadınların örgütlenmesine de ön ayak olmuştur.

“Çalık: Yeni Nesillerine Hizmet Edecek”

Böyle özel bir günde ilçemize, Beylikdüzü Sivas Kongre Binası ve 4 Eylül 1919 Gençlik Merkezi’ni kazandırmaktan dolayı çok mutluyuz. Sivas Kongresi’nin yapıldığı binanın replikasını büyük bir titizlikle inşa ettiğimiz bu yapı, Milli Mücadele ruhunu başta çocuklar ve gençler olmak üzere tüm komşularımıza yaşatacaktır. İçerisinde; Sivas Kongresi Salonu, sergi salonları, eğitim sınıfları, kütüphane, etüt merkezi, robotik kodlama atölyesi, kadın el sanatları atölyesi bulunan merkezimiz Cumhuriyetimizin yeni nesillerine hizmet edecek. Bu merkezin ilçemize kazandırılmasında bizlerle iş birliği yapan Beylikdüzü Sivaslılar Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği ile merkezimizin inşasını üstlenen Demir Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir’e teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

“Çalık: Aydınlık Geleceği Gençlerle İnşa Edebiliriz”

Konuşmasının devamında gençler için çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Başkan Çalık, “Bugün ülkemizin kuruluşunda olduğu gibi, aydınlık geleceğin ancak gençlerle beraber inşa edilebileceğine inanıyoruz. Beylikdüzü’nde yaptığımız yatırımların büyük çoğunluğunun, gençlerimize ve geleceğimize yatırım niteliğinde olması da bundandır. Beylikdüzü Belediyesi olarak eğitimden istihdama, bilimden teknolojiye, sanattan spora kadar her alanda hayata geçirdiğimiz proje ve çalışmalarla gençlerin umudunu diri tutmaya devam edeceğiz. Potansiyellerini gerçekleştirmeleri için onlara imkân ve olanak sağlamanın çabası içerisinde olacağız. Ülkemizin içinden geçtiği bu zorlu günlerde ihtiyacımız olan güç ve ilhamı geçmişimizden alıyoruz. Bu bina, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir şeyin olmadığına dair inancımızı tazeliyor. Beylikdüzü'nde halkımıza Atatürk ilke ve inkılâplarının ışığında hizmet etmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 “Şeker: Bir Yılda Yapıldı”

Açılış kurdelesini: Milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, STK başkanları, Sivaslılar derneği yönetim kurulu üyeleri birlikte kestiler, CHP Milletvekili Dr. Ali Şeker Sivas’ta bulunan, Sivas kongresinin 7 yılda yapılıp Beylikdüzü’ndeki kongre binasının ise bir yılda yapıldığını belirtti.

“Katılım Yoğun Oldu”

Açılış törenine Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın yanı sıra; CHP İstanbul Milletvekilleri Ali Şeker, Sibel Özdemir, Özgür Karabat, Turan Aydoğan, CHP Parti Meclis Üyesi Sevgi Kılıç, 24. dönem CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Kars eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Demir Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, ilçe protokolü, siyasi partilerin il ve ilçe temsilcileri, STK’lar ve vatandaşlar katılım sağladı. Programda, Sivas halk oyunları ekibinin gösterisi ile Sivaslı sanatçı Pınar Dağdelen’in müzik dinletisi büyük beğeni topladı.    


Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Türkiye Yüzyılı’na damgasını vuracak projeler

Darıca’nın diş hastanesi projesi hazır!

Bursa'da dağ yöresi kırsal turizmle kalkınacak

İYİ Parti’den Dünya Emekçi Kadınlar Günü açıklaması

Dünya Kadınlar Günü'nde Emel Gözükara Durmaz'dan önemli mesaj

Mert Yöneyer: “Ayırmadan ayrışmadan Foça için çalışacağız”

MHP %33.20 Puan ile Önde

Düzce'de Faruk Özlü'den 100 proje tanıtımı 

RECEP EROL, VİZYON PROJELERİNİ TANITTI... (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İmamoğlu'ndan 'Atatürk' çıkışı

Ali Babacan: “81 ilin tamamında adaylarımız var”

İYİ Parti’den Toplu İstifa… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

RİSKSİZ İSTANBUL İÇİN MURAT KURUM‘U SEÇİN…

Seçer, Amatör Spor Kulüpleri İle Bir Araya Geldi


Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Dolar yeniden 32 TL'nin üstünde

Başkan Büyükkılıç’a “AVM” ziyaretinde gençlerden yoğun ilgi

SGM sakuralar eşliğinde bir bahar rüyasına davet ediyor

Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 20. Hafta sonuçları

İpsala’da 1085 tarihi eser ele geçirildi

İstanbul Üsküdar'da Demokrat'tan AK Parti'ye 600 katılım

Erdoğan’dan Geçmiş olsun telefonu

Trump’ın olası zaferi, Filistin’i daha güç bir duruma sokabilir

Karbon ayak izini azaltmamanın yıllık maliyeti 3.3 milyar Euro

Metin'den Mezbaha Projesi inşaatında inceleme

Edirne Amatör Liglerde haftanın sonuçları

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.