Tarih: 22.10.2024 15:57 52

Temiz Yurt Esenyurt” Seferberliği Başlıyor…

Esenyurt Belediyesi ve Esenyurt Kaymakamlığının ortaklaşa başlattığı program ile meydanlar, caddeler, sokaklar temizlenip yıkanarak hijyenik hale getirilecek.

Temiz Yurt Esenyurt” Seferberliği Başlıyor…

Temiz Yurt Esenyurt” Seferberliği Başlıyor… 

Esenyurt’ta “Bütünleşik Kent Temizliği” hareketi start alıyor. Esenyurt Belediyesi ve Esenyurt Kaymakamlığının ortaklaşa başlattığı program ile meydanlar, caddeler, sokaklar temizlenip yıkanarak hijyenik hale getirilecek. İsrafın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atık miktarlarının azaltılması ve geri dönüşümün sağlıklı bir şekilde hayata geçirilmesi amacıyla başlatılan seferberlik ile vatandaşların ve çocukların bilinçlendirilmesi amaçlanıyor.

“TEMİZ YURT, ESENYURT”

Esenyurt Belediyesinin, Esenyurt Kaymakamlığı ile planladığı “Temiz Yurt, Esenyurt” seferberliği başlıyor. İlçede 6 ay boyunca her gün düzenlenecek etkinliklerde, yapılacak çalışmalar ile yaşanan çevre sorunlarının çözüme kavuşturulması ve farkındalık yaratılması hedefleniyor. Temiz, sağlıklı ve yaşanabilir bir kent oluşturmak amacıyla lansmanı yapılacak programa kentte faaliyet gösteren birçok sivil toplum kuruluşu, siyasi partiler, il dernekleri ve eğitim kurumları destek verecek. İlçe genelinde yaşanan çevre sorunlarının çözüme kavuşturulması noktasında her gün bir çalışmanın yer alacağı programın ilk adımında vatandaşların çöplerini ayrıştırması, çevrenin temiz tutulması ve sürdürülebilir bir kent yaşamının oluşturulması amaçlanıyor. Uzun vadede sıfır atık uygulama çalışmalarının da yer alacağı programda israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atık miktarının azaltılması, etkin toplama sistemlerinin kurulması ve atıkların geri dönüştürülmesinin sağlanması konuları yer alıyor.

BELEDİYENİN TEMİZLİK FİLOSU SİL BAŞTAN YENİLENDİ

Vatandaşların sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşaması için ilk olarak temizlik filosunu yenileyen Esenyurt Belediyesi, 114 yeni çöp toplama aracını ilçeye kazandırdı. Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer öncülüğünde başlatılan çalışma ile  61 evsel atık toplama aracı, 10 mekanik süpürge aracı, 8 arazöz kamyon, 10 damperli kamyon, 10 çift kabin kamyonet, 3 konteyner yıkama aracı, 2 afiş sökme ve halı yıkama aracı, 2 iş makinesi, 11 denetim aracı gibi çok sayıda araç temizlik filosuna eklendi. Ekiplerin gece gündüz demeden 24 saat esasına uygun olarak çalıştığı kentte tonlarca atığın toplanacağı ve ayrıştırılacağı bir çöp toplama istasyonunun da inşaatı tamamlanarak ilçeye kazandırıldı.

Haber: Nezir Karayün

 

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.