Trafik'te Yeni Dönem Başlıyor

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı yeni trafik güvenliği eylem planı tamamlandı.

GÜNCEL 12.05.2025 10:37:00 0
Trafik
Haberi Sesli Oku

Trafik'te Yeni Dönem Başlıyor

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı yeni trafik güvenliği eylem planı tamamlandı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulmak üzere hazırlanan bu plan, sürücüleri daha dikkatli olmaya zorlayacak gibi görünüyor. Yeni yasa teklifinde hem para cezalarının artması hem de bazı kuralların ihlalinde ehliyetin askıya alınması veya tamamen iptal edilmesi öngörülüyor.

"KIRMIZI IŞIKTA ISRAR EDENE KADEMELİ CEZA GELİYOR"

Yapılan düzenlemeye göre kırmızı ışıkta durmayan sürücülere aşamalı olarak para cezası kesilecek. İlk kez kural ihlali yapanlara 5 bin lira ceza uygulanacak. Aynı yıl içinde ikinci kez ışık ihlali yapanlar 10 bin lira, üçüncü kez yapanlar ise 15 bin lira ödeyecek.

Ancak cezalar yalnızca parayla sınırlı değil. Aynı yıl içerisinde kırmızı ışığı:
– Üç kez geçenin ehliyeti 30 gün,
– Dört kez geçenin ehliyeti 60 gün,
– Beş kez geçenin ehliyeti 90 gün süreyle askıya alınacak.

Altıncı kez ve daha fazlasını yapanların ehliyetleri ise tamamen iptal edilecek. Ayrıca bu sürücülere 80 bin lira idari para cezası kesilecek.

"TRAFİKTE MAGANDALARA GEÇİT YOK"

Yeni yasa taslağında düğün, asker uğurlaması ya da benzeri sebeplerle konvoy oluşturarak trafiği aksatanlar, araçtan inerek kavgaya karışanlar ve havaya ateş açanlar da hedefte. Bu tür davranışlarda bulunan sürücülerin ehliyetleri süresiz olarak iptal edilecek.

Ehliyetini kaybeden bu kişiler bir yıl boyunca yeniden sınava giremeyecek. Ancak bu sürenin sonunda sınav şartını yerine getirerek tekrar ehliyet alma hakkı kazanabilecekler.

"HEM CEZA ARTACAK HEM DE EHLİYET GİDECEK"

Yeni düzenlemeyle birlikte trafikte sadece maddi cezalarla değil, ehliyet iptali gibi caydırıcı yaptırımlarla da sürücülere ciddi uyarılar yapılması hedefleniyor. İçişleri Bakanlığı, bu adımla trafikte can ve mal güvenliğini artırmayı planlıyor.

CHP’li Belediyeler Saraçhane’de Birlik Mesajı Verdi

Bakan Yardımcısı Yılmaz'la Vali Sezer Öğrencilerle Buluştu

Bekir Bozdağ Yeniden TBMM Başkanvekili Oldu

Büyükçekmece'de Yeni Başkan Vekili Ahmet Şahin Seçildi

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, UKRAYNA DEVLET BAŞKANI ZELENSKİY İLE TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPTI"

İBB Yolsuzluk Soruşturmasında Beşinci Dalga’ Da Gözaltı

Sizden Korkan Sizden Namerttir

Av. Bülbüllü, Yolsuzluk İddialarıyla Adaletin Karşısında

TRT Milyarları Nereye Harcadı Halk Bilmek İstiyor

Rtük'ün Yeni Üyeleri Mecliste Belirlendi

MSB'den Sert Yanıt Geldi

İmamoğlu'ndan Yol Arkadaşlarına Destek Mesajı

Silivri'de Büyük Demokrasi Buluşması İçin Çağrı

23 Yıllık Mücadele Meyvesini Verdi

Türkiye'de "Terörsüz" Bir Gelecek İçin Büyük Adımlar Atılıyor


Vali Yardımcısı Beypınar'a Hüzünlü Veda

Kurtulmuş'tan NATO Zirvesinde Gazze Tepkisi

Emniyet Uyuşturucuya Geçit Vermiyor…

Özdağ, Sürecin En Zor Anlarında Yanımdaydı

Erdoğan, Fatih Projesiyle Dünya Lideriyiz

Benzin ve Motorine Yeni Zam Ne zaman geliyor

Vali ve Müdürden Ortak Sevinç…

64 Bin Öğrenciye Hem Eğitim Hem Hediye

Sağlık Turizminde Rekor Artış…

64 Milyar Dolarlık Dev Yatırım

Karne Sevinciyle Tatil Başladı

Siber Operasyonlarda 190 Kişi Gözaltına Alındı

Geleneksel Tıp Festivalinden, Renkli Görüntüler

Bozkent İnşaat’tan Yeni Bir Vizyon Hamlesi

Edirne Vali Yardımcısı Hayatını Kaybetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Kırkpınar Daveti

Saldırgan Köpeğin Sahibi Dehşeti Yaşattı

İzel Erim 9. Kez Türkiye Şampiyonu Oldu

AB Ortalamasının Gerisinde

Çalık’ın Tahliye Talebi Başsavcılığa Sunuldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.