Tarih: 23.10.2024 17:58

Türkgenç, Devlet Büyükleri Kararlarını Detaylı Düşünerek Verir

Facebook Twitter Linked-in

Türkgenç, Devlet Büyükleri Kararlarını Detaylı Düşünerek Verir

Beylikdüzü Karadenizliler Derneği ve Beylikdüzü İl Dernekleri Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Türkgenç ile güncel siyasi olaylar üzerine görüşlerini dinledik. Kendisine, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, 22 Ekim’de yaptığı çıkışı ve PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik "örgütü lağvetmesi koşuluyla umut hakkı için başvuru yapabileceği" yönündeki açıklamasını sorduk. Bahçeli ayrıca Öcalan’ın, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Demokratik Emek Partisi (DEM Parti) grup toplantısında konuşma yapmasını önerdi. Halil İbrahim Türkgenç, bu konuyla ilgili fikirlerini şu şekilde ifade etti.

"DEVLETİN KARARLARI HAZIRLIKSIZ ALINMAZ" 

Türkgenç, Bahçeli’nin açıklamalarına yönelik şunları söyledi. "Devlet büyükleri elbette ki bunu en ince ayrıntısına kadar düşünmüştür, bunun altı boş değildir. En doğru kararı yine düşünerek vermişlerdir. Açıklamasında devlet aklının karar alma sürecine olan güvenini vurgulayan Türkgenç, bu tür açıklamaların kamuoyunda yanlış anlaşılmaması gerektiğine de dikkat çekti. 

"KÜRTLERİN KÜRDİSTAN KURMA GİBİ BİR HAYALİ YOK"

Türkgenç, Türkiye’nin iç siyasetinde zaman zaman gündeme getirilen “Kürdistan devleti” konusuna da değinerek şu değerlendirmeyi yaptı. Kürtlerin, Kürdistan kurmak gibi bir hayalleri yoktur. Kürdistan devleti zaten Irak sınırları içerisinde mevcuttur. Türkiye’nin ikiye bölünmesi ve devlet içinde devlet kurulması söz konusu değildir; zaten Kürtler de bunu istemiyor. Bu sözleriyle Türkgenç, Türkiye’de yaşayan Kürt vatandaşların bağımsız bir devlet kurma arzusunda olmadığını, böyle bir söylemin daha çok dış güçlerin bir hayali olduğunu ileri sürdü. 

"AMERİKA VE BÜYÜK İSRAİL PROJESİ"

Türkiye’deki etnik yapının bölünme fikrine sıcak bakmadığını belirten Türkgenç, sözlerine şöyle devam etti, "Bu, Amerika ve Büyük İsrail’in hayali. Kürtlerin zaten mevcut bir devleti var. Türkiye sınırları içinde de istedikleri yeri gezebiliyorlar. Türkgenç, Türkiye’de bir arada yaşama kültürünün önemine vurgu yaparak, dış güçlerin bölücü projelerine karşı birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. 

Haber: Nezir Karayün




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —