YAŞAM 20.11.2023 11:57:15 143 0

USKAF-8’in teması belirlendi... Afet Dönemlerinde Sağlık Hizmetleri

USKAF-8’in teması belirlendi... Afet Dönemlerinde Sağlık Hizmetleri

USKAF-8’in teması belirlendi... Afet Dönemlerinde Sağlık Hizmetleri

‘Ulusal Sağlıkta Kalite Forumları’nın (USKAF) sekizincisi Kocaeli Kongre Merkezi’nde 21-22 Kasım tarihlerinde düzenlenecek

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Üniversitesi ev sahipliğinde; Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Sağlıkta Kalite İçin İnovasyon Derneği (SAKİD) destekleriyle ‘Ulusal Sağlıkta Kalite Forumları’nın sekizincisi düzenlenecek. Kocaeli Kongre Merkezi’nde, 21-22 Kasım tarihlerinde düzenlenecek USKAF 8’in bu yılki teması “Afet Dönemlerinde Sağlık Hizmetleri” olarak belirlendi. Kongrede, ulusal afet yönetim stratejileri ile 6 Şubat deneyimleri aktarılacak.

6 ŞUBAT DENEYİMLERİ KONUŞULACAK

USKAF 8 – Ulusal Sağlıkta Kalite Forumları – Afet Dönemlerinde Sağlık Hizmetleri Kongresi, 21 Kasım 2023 Salı günü saat 09.30’da yapılacak açılış programı ile başlayacak. Açılış konuşmaları ardından yapılacak açılış paneli Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk moderatörlüğünde; AFAD Başkanı Okay Memiş, önceki dönem Sağlık Bakanı Dr. Recep Akdağ, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın konuşmacı olarak yer alacağı “Ulusal Afet Yönetim Stratejileri ve 6 Şubat Deneyimleri” başlığı ile gerçekleştirilecek.   

BİLİM ADAMLARI SUNUM YAPACAK

Kongrenin ilk gününde ayrıca; oturum başkanlığını Prof. Dr. Serkan Yılmaz’ın yaptığı "Afetlerde Sağlık Hizmetleri ve Kapasite" başlıklı panelde; “Sağlık Hizmetlerinde Kapasite Geliştirme ve Kaynak Kullanımı”, “Afet Dönemleri Sağlık Hizmetleri için Teknoloji ve Uygulamalar”, “Afetlerde Travma Sonrası Stres Bozukluklarının Yönetimi”, “Afetlerde Sağlık Hizmetleri ve UMKE” ve “Afetlerde Hemşirelik ve Ebelik Hizmetleri” konuları ile oturum başkanlığını Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hasan Aydınlık’ın yaptığı "Etkin bir Afet Yönetimi için Hazırlık" başlıklı panel de ise; “Afet Risklerini Azaltmaya Yönelik Gelişen Teknolojiler ve Yenilikler”, “Afet Dönemlerinde Sağlık Hizmetleri - Afet öncesi Hazırlıklar”, “Acil Sağlık Yönetimi: Yeni Kavramlar ve Uygulamalar”, “Şehirleri Afetlere Hazırlamak - Yerel Yönetimlerin Afet Yönetim Stratejileri”, ile “Afet ve Acil Durumlarda Halk Sağlığı Hizmetleri” konuları alanında uzman akademisyen ile bilim insanları tarafından aktarılacak.

Kongrenin ikinci günü ise, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alparslan Kuş moderatörlüğündeki panel ile başlayacak. Panelde, Kocaeli Üniversitesi akademisyenleri 6 Şubat deneyimlerini paylaşacak.

İkinci günün diğer panellerinde ise; oturum başkanlığını Başhekim Prof. Dr. Görkem Aksu’nun yaptığı "Sürdürülebilirlik ve Sağlık Hizmetlerindeki Uygulamaları" panelinde “Afet Dönemlerinde Hasta Bakım Hizmetleri ve Koordinasyonu”, “Sürdürülebilir Yaşam için Afetlerde Sağlık Hizmetlerinin Yönetimi", “Afetlerde Tıbbi Cihaz Tedariği ve Sağlık Lojistiği” ile “Afetlerde Kızılay’ın Rolü ve 6 Şubat Özelinde Yapılan Çalışmalar” konuları; oturum başkanlığını Prof. Dr. Çiğdem Çağlayan’ın yaptığı panelde “Krizlerde Afetleri Yönetmek" panelinde “Etkin Afet Operasyon Stratejileri”, “Afetlerde İlaç ve Medikal Ekipman Tedariği”, “Afet İletişimi ve Kriz Dönemlerinde Dezenformasyon” ile “Afetlere Dayanıklı Toplumlar Geliştirmek” konuları; oturum başkanlığını Doç. Dr. Serpil Gerdan’ın yaptığı "Toplumsal Boyutu ile Afeti Yönetmek" panelinde ise, “Afetlerde Özel Gereksinimli / Risk Altındaki Gruplar”, “Afetlerde Stres Yönetimi ve Psikolojik İlkyardım”, “Afet Yönetimi için Kitlesel Farkındalık Stratejileri - "Afet okuryazarlığı"” ve “Deprem Öncesi Sağlık Yapılarının Hazırlığı” konuları ele alınacak.


12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.