Tarih: 20.10.2023 12:24

Yeşil Binaya Sanatla Çevreci Bir Dokunuş için İmzalar Atıldı

Facebook Twitter Linked-in

Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (Güzel Sanatlar Fakültesi, Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi) ile Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik San. A.Ş. işbirliği içerisinde yürütülecek olan Seramik Mozaik Yüzey Kaplama Projesi'nin protokol imza töreni; 20 Ekim 2023 Cuma günü Belediye Başkan Vekili M. İrfan Mutluay, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ve Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik San. A.Ş. adına Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Soysal'ın katılımı ile rektörlük makamında gerçekleştirildi.

Protokol imza törenine; Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Z. Özleyiş Çetin, Destek Hizmetleri Müdürü Meral Harput, Kültür İşleri Müdürü Özlem Eryiğit başta olmak üzere ilgili birim çalışanları ile projenin akademik yürütücüsü ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve ÇASEM Müdürü Prof. Dr. Yeşim Zümrüt, Dr. Öğr. Üyesi Müjde Yücel Coşar, Öğr. Gör. Dr. Mehmet Coşar da katıldı.

Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası Açık Alan Kimliklendirme Çalışması amacıyla sanayi, üniversite, kamu işbirliğinde tasarlanan Seramik Mozaik Yüzey Kaplama Projesi, hem geri dönüşümü merkezine alan mekana özgü tasarım anlayışıyla hem de eğitim odaklı çıktılarıyla;   

“İyi Bak Dünyana” hareketi ile sürdürülebilir bir dünya için sosyal etki yaratmayı hedefleyen Kaleseramik,

Köklü bir geçmişten gelen kentimizi, güçlü bir geleceğe birlikte hazırlamayı, hep birlikte daha ileri gitmeyi hedefleyen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve

Çevre bilincine sahip sürdürülebilir kent vizyonunu “Yeşil Yerel Yönetim Binası” ile taçlandıran Çanakkale Belediyesi'ni bir araya getirmiştir.


Proje hakkında bilgi: 

2022-2023 Eğitim Öğretim yılında Prof. Yeşim Zümrüt danışmanlığında, ÇOMÜ GSF Seramik ve Cam Bölümü lisans/lisansüstü düzeyde 21 öğrencinin tasarımlarını sunduğu değerlendirmede, Yüksek Lisans öğrencisi Sedef Aslan'a ait zeytin temasından çıkışlı proje, paydaşlarca oluşturulan komisyon tarafından uygulaması yapılmak üzere seçilmiştir. Kaleseramik yer ve duvar karosu atıklarının kullanılacağı 90 metrekarelik alana uygulanacak geri dönüşüm çalışması, sadece kentimiz için değil dünyamız için sürdürülebilirliğin teşvik edilmesi adına da önemli bir örnek olacaktır.

Proje, sanat eğitimi veren dokuz farklı üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi, Seramik / Seramik ve Cam Bölümleri öğretim elemanları ve öğrencilerinden oluşturulacak çalışma ekiplerince, Çanakkale'nin Çan ilçesinde, Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik San. A.Ş. tarafından belirlenecek departmanlarda uygulanacaktır.

Proje süresince 96 tasarımcının katılacağı ve farklı takvimlerde 4 grup halinde yürütülecek mozaik çalıştayı, toplam 40 gün sürecektir. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile birlikte Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrenci ve öğretim elemanlarının bir araya geleceği ilk çalıştay 20-30 Kasım 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Çalıştayların 2023-2024 Eğitim Öğretim dönemi içerisinde tamamlanması planlanmaktadır. Çalıştay sonrası çıkacak mozaik eserin Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası açık alanına uygulanması ise mevsim şartları gözetilerek Mayıs - Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

Projede yer alacak Üniversiteler ise şöyledir;


20.10.2023 11:45

Çanakkale,Çanakkale Belediyesi
belediye365.com


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —