EĞİTİM 17.12.2024 21:45:00 537 0

Yöreselden Küresele Konuşan Sofralar...

HABER / NEZİR KARAYÜN - Beylikdüzü ve Büyükçekmece Milli Eğitim Müdürlüklerinin desteği, Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği'nin koordinasyonuyla yürütülen "Yöreselden Küresele Konuşan Sofralar" projesi.

Yöreselden Küresele Konuşan Sofralar...

Yöreselden Küresele Konuşan Sofralar...

HABER / NEZİR KARAYÜN - Beylikdüzü ve Büyükçekmece Milli Eğitim Müdürlüklerinin desteği, Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği'nin koordinasyonuyla yürütülen "Yöreselden Küresele Konuşan Sofralar" projesi, coğrafi işaretli ürünlerle gençleri buluşturmayı sürdürüyor.

"GENÇLER İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT"

Beylikdüzü ve Büyükçekmece Milli Eğitim Müdürlüklerinin koordinesinde, Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Gülşen Çoşanöz’ün liderliğinde yürütülen “Yöreselden Küresele Konuşan Sofralar” projesinin son toplantısı, Ticaret Beylikdüzü Şehit Şafak Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Postacı, Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Artar, okul müdürleri ve proje koordinatörleri katıldı.

POSTACI; “GENÇLERİMİZİN YETENEKLERİ DESTEKLENMELİ”

Projenin eğitim açısından büyük değer taşıdığını ifade eden Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Postacı, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Coğrafi işaretli ürünler, ülkemizin kültürel mirasının önemli bir parçasıdır. Bu proje, gençlerimizin hem yöresel ürünlerimizi tanımasını hem de gastronomi alanındaki yeteneklerini geliştirmesini sağlıyor. Eğitimle bu mirası geleceğe taşıyoruz. Meslek liselerimizin bu tür projelerle desteklenmesi, öğrencilerimizin uygulamalı eğitimle meslek hayatına hazırlanması açısından çok kıymetli.”

ARTAR; “GELECEĞİN ŞEFLERİ BURADA YETİŞİYOR”

Projenin gençler üzerinde yarattığı etkiye vurgu yapan Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Artar ise şunları söyledi:
“Bu tür projeler, öğrencilerimizi gerçek hayatın içine dahil ederek, mesleklerine olan bakış açılarını değiştiriyor. Coğrafi işaretli ürünlerle tanışmaları, onları hem yerel değerlere bağlı bireyler haline getiriyor hem de geleceğin başarılı şefleri olmaları için önemli bir altyapı oluşturuyor.”

ÇOŞANÖZ; “HEDEFİMİZ, KÜLTÜREL MİRASI SOFRALARDA YAŞATMAK”

Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Gülşen Çoşanöz, projeye dair yaptığı açıklamada, kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılmasının önemine değinerek şunları söyledi:
“Amacımız, coğrafi işaretli ürünlerimizi kullanarak özgün sofralar hazırlamak ve gençlerimize bu değerli ürünleri tanıtmaktır. Yöresel lezzetlerimiz, ulusal ve küresel düzeyde hak ettiği değeri görmelidir. Meslek liselerindeki öğrencilerimizin bu alanda eğitim alması, sadece mesleki gelişimlerini değil, kültürel bilinçlerini de artıracaktır. Projemize destek veren herkese teşekkür ederim.”

"EĞİTİM VE GASTRONOMİ BİR ARADA"

Projenin bir sonraki adımında, öğrencilerin coğrafi işaretli ürünlerle hazırlayacakları özgün yemekler, düzenlenecek özel etkinliklerle sergilenecek. Gençlerin el emeği ve bilgi birikimiyle hazırlanan sofralar, yöresel kültürün yaşatılmasına önemli katkısağlayacak.


Haber Kaynak : filashaber.com

Hüseyin Baş'tan Özdağ'a destek ziyareti

İYİ Parti'den istifa eden Kürşad Zorlu resmen AK Parti'de

Kartalkaya'daki yangından etkilenenlere 'Aile'den psikolojik destek

Bolu Kartalkaya faciası için 1 günlük milli yas ilan edildi!

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ tutuklandı

AK Parti Mardin Milletvekili Faruk Kılıç: 'Terörsüz Türkiye’ süreci iyiye gidiyor

Çoban, İle Esenyurt’ta Yeni Dönem

Bahçeli'den 'boks eldivenli' poz!

Bahçeli: Terörsüz Türkiye çatısı kurulacaktır

Levent Özkan İle Yeni Dönem...

Ömer Çolak, Güven Tazeledi... ( GÖRÜNTÜLÜ HABER )

Özdemir’den Togay Çoban’a Destek Mesajı

Eröz, Bayrağı, Doğru’ya Teslim Etti…

Kacır’dan Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi

Özkan, Çatalca İçin Hayallerimiz Var…


Zam ve tazminatlara ilişkin kararda değişiklik

Ticaret'ten yeni damping önlemleri

Çekte bankaların ödeme zorunluluğu 12 bin 650 TL'ye çıktı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Baş'a 500 bin liralık manevi tazminat

Kamu ihalelerinde limitler güncellendi

Bakan Işıkhan Konya'da ziyaretlerde bulundu

Gara'da 2 terörist etkisiz!

EPDK'nın öngörüsü 'Resmi'leşti!

Sakarya’nın dev adamları Konya Gelişim’i konuk ediyor

Bakan Kacır Konya Selçuklu Belediyesi'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı yardımcısı Yılmaz Başkan Altay'ı ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıl sonuna kadar tüm konutlar teslim edilecek

Kocaeli İzmit'te dönem sonu sergisi 27 Ocak’ta

Bakan Tekin miniklerin etkinliklerine katıldı

SGK: Dul maaşını hem kadınlar, hem de erkekler alabilir!

2024'te 12 milyar dolarlık 'serbest' ihracat

Kayseri Talas Belediyespor yine şampiyon

Zincir marketler 'denge ' bozuyor

Ulusal Vefa Programı’na 3,8 milyar lira

Yerel Basının Güçlenmesi İçin Arnavutköy’de Önemli Adımlar Atıldı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.