13.09.2024 15:41:00

26

Ruhi Orhan

2024

12 EYLÜL FAŞİST DARBESİNİN 44. YIL DÖNÜMÜNDE HALA DEMOKRASİ ARIYORUZ!

Darbeler hangi amaçla ve kimler tarafından yapılırsa yapılsın bir insanlık suçudur!

Darbeler ile ülkeyi yönettiklerini sananlara diyoruz ki; darbelerin ayıplı hizmet olduğunu biliyoruz!

12 Eylül 1980'in üzerinden geçen 44 yıl, dönemin tahribatlarını örtmeye yetmemiştir. Üç milyonu aşkın kişi gözaltına alınmış, sorgulanmış, işkence görmüş, 650 bin kişi tutuklanmış, değişik sürelerle cezaevlerinde tutsak edilmiş, yetmişe yakın idam cezası infaz edilmiş ve yüzlerce kişi işkencelerde, operasyonlarda katledilmiştir. Kitlesel tutuklamalar birbirini izlemiş, askeri yönetimin onaylamadığı her türlü politik ilişki ve düşünce, en acımasızca ezilmeye çalışılmıştır. Kitlelerin politikadan uzaklaştırılması yönüne gidilmiş, her çeşit örgütlülük “düzene yönelik saldırı” olarak tanımlanmıştır.

ACILAR, İŞKENCELER, İNFAZLAR, ZULÜMLER, GÖZALTINDA KAYIPLAR, İDAMLAR, ÖLÜMLER, YARALI VE ENGELLİLER, ÜLKEYİ TERK ETMEK ZORUNDA KALANLAR, İLTİCALAR, DAĞILAN AİLELER, TOPLUMSAL CİNNETLER, İHANETLER, ÇÖZÜLMELER, DAHA BİR DOLU MARUZ KALINAN OLAYLAR ZİNCİRİ...

NE UNUTURUZ, 

NE AFFEDERİZ.....

Aslında bugünün hazırlığı o günlerde başlamış, geldiğimiz noktadaki yolun  taşları o dönemde döşenmiştir.

Demokrasiyi kesintiye uğratan, insan hak ve özgürlüklerini kısıtlayan, hatta ortadan kaldıran, halkı baskı ve şiddete maruz bırakarak, hukuku ihlal eden, parlamenter sistemi askıya alan, evrensel insan haklarına aykırı olan demokrasi dışı her tür askeri ve sivil darbenin karşısında olmayı; insani, vicdani, ahlaki ve hukuki bir görev kabul ediyoruz.

Hukukun egemen olduğu, başta ifade özgürlüğü olmak üzere temel hak ve özgürlüklerin eksiksiz uygulandığı tam demokratik bir ülkede, barış içinde ve bir arada yaşamak istiyoruz.

DARBELERİN TÜKETİCİLER İÇİN YOKSULLUK, İŞSİZLİK VE PAHALILIK OLDUĞUNU DA BİLİYORUZ.

Demokrasinin, insan hak ve özgürlüklerinin, adaletin olmadığı bir ülkede tüketici haklarından söz edilemez.

Bu nedenle diyoruz ki; bu gün yıldönümü olan 12 Eylül Darbesi ve ülkede yapılan diğer darbeler  tüketicilere uygulanan AYIPLI HİZMETTİR.

Ülkemizde ve dünyada yaşanmış tüm darbelerin insan haklarının ve kazanılmış evrensel tüketici haklarının gaspı olduğunu, askeri ya da sivil her tür darbeye karşı durarak demokrasiye sahip çıkacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Yaşasın Tüketicinin Örgütlü Mücadelesi!

                                                     

TÜKODER – Tüketiciyi Koruma Derneği

Merkez Yönetim Kurulu


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.