1.02.2021 15:49:01

Burhan ÇINAR

8 Kişi Apartman Toplantısı Yapamıyor Ama....

Bir apartmandaki kat maliki 8 kişi bir araya gelerek maske ve mesafe kuralına uygun bir şekilde yıllık genel kurul toplantısı yapıp yöneticisini seçemiyor, yasak ama ne yazık ki bütün siyasi partiler mesafe kuralını bile hiçe sayarak yüzlerce kişinin katılımı ile kongre toplantılarını yapıyorlar. Üstelik resim ve görüntülerini de serbestce yayınlıyorlar. Bunlar corona virüsten icazet alarak mı yapıyorlar bu kongreleri?

Bu duruma ne akıl erdiren var? Ne de mantıklı bir izah edebilen var? Bir çifte standart uygulaması devam ediyor.

Yasaklar sadece apartman toplantılarına değil. Kooperatifler, dernekler, STK lara da yasak. Sadece siyasi partilerin toplantılarına yasak yok. Toplu açılışlara yasak yok. Demek ki korona virüsle özel anlaşma yapıyorlar.

Küçük bir grubun bir arada yemek yemesi yasak. Lokantada oturup yemek yemesi de yasak ama dürümü eline alıp sokakta oturup yemesi serbest.

Bakanlar kurulunun online sistem video konferansla toplantı yapması serbest ama bir derneğin, bir kooperatifin, bir apartmanin video konferans ile toplantı yapmasının yasal zemini yok.

Bu tür çelişkiler zinciri daha da sıralanabilir.

Umudumuz ve beklentimiz bu tür çelişkilerin ortadan kaldırılmasıdır.


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.