12.06.2023 17:50:00

Hacı Beytullah MUTLU

9-12 Yaşındaki Çocuklara Evde Eğitim

 

Dokuz ila on iki yaşları arasındaki bir çocuğa evde eğitim verirken, akran baskısı için çok fazla baskı vardır. Tüm çocukların, kendilerini ebeveynlerinden uzaklaştırırken, akranlarıyla birlikte olmak ve onları sevmek için bu baskıya maruz kalmadıklarını unutmayın. Bu preteenlerin hala çok fazla ilgiye, göz temasına, olumlu pekiştirmeye ve övgüye, kişisel iletişime ve ebeveynleriyle iyi etkileşime ihtiyacı var. İster inanın ister inanmayın, bu yaştaki çocuklar kendilerine kitap okunmasından hala keyif alıyorlar. Öğrenmeye karşı olumlu tutumlar sergilemeye devam edin; öğrenmeyi ilgi çekici ve ilgi çekici hale getirmeye odaklanın. Olumlu yapıcı eleştiriyi mümkün olan en az akademik baskıyla kullandığınızdan emin olun. Sevgiyi, kabulü ve güvenceyi teşvik eden güvenli, emniyetli bir öğrenme ortamı sağlamaya odaklanın. Bu, zamanla özdeğer duygularını yükseltecek ve değerlerinin nerede olduğunu anlamalarına yardımcı olacaktır.

 

Hormonların bu hassas çağında, karışık duygular, değişen duygular, müfredatta grup planlaması önerilmektedir. Preteens, gerçek hayatta bir nedeni veya amacı olan öğrenme becerilerini tercih eder. Örneğin, dil sanatlarında yoğun bir çalışma teklif etmek yerine, çocuğunuzdan sizin için kusurlu bir ev ürünüyle ilgili olarak bir imalatçı şirkete bir mektup yazmasını isteyin. Bu sadece çocuğun kendini önemli hissetmesini sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda öğrenme görevi gerçek hayatta çok ihtiyaç duyulan bir beceri olacaktır. Matematik öğrenirken, para ve bütçeleme ile gerçek hayattan örnekler kullanın, hatta belki bir çek defterini dengeleyin. Kazanılan para ve birikimlerle hedefler belirlemek için grafikleri ve çizelgeleri kullanın. Bir ders kitabından bilim hakkında okumak, konuyu öğrenmenin bir yoludur, ancak deneyler yapmak veya doğadaki örnekleri tanımlamak çok daha ilgi çekicidir. Ailenin ayrılmaz bir parçası olarak sorumluluk ve hesap verebilirliği öğrenmek için günlük ve haftalık işler gereklidir.

 

Her zaman öğretmek istediğiniz şeyi modellemeyi unutmayın. Birlikte yeni konular öğrenin. Bilim için bir çekirgeyi inceleyin, birlikte aile bütçesi üzerinde çalışın, vb. Evde eğitim, ebeveynlerin çocuklarına fayda sağlayan bir müfredat tasarlamasına olanak tanır. Preteen'inizin nerede güçlü ve zayıf yanları olduğunu öğrenin ve müfredatınızı buna göre planlayın.


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.