30.03.2018 12:52:10

Mehmet Fatih YILDIRIM

 Sevgili Okurlarım ;
2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gerek Kemal Kılıçdaroğlu gerekse Meral Akşener ile Recep Tayyip Erdoğan’ı yenemeyecekleri anlayanlar sürekli olarak 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için basında  yeni bir Parti kuracağı ve 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağını  gündeme getirerek acaba Abdullah Gül’ü aday yaparsak Recep Tayyip Erdoğan karşısında kazanır mıyız düşüncesindeler. Fakat her seferinde bu haberleri yaptıranlar vatandaşın nazarında karşılık bulamayarak hüsrana uğradılar. Küçük bir umut görseler hemen parti kurup Abdullah Gül’ü aday göstermeyi düşününler sadece basında bu haberleri çıkararak değil  Büyük Aşiret Reisleri ,İş Adamları ve Ülkenin önde gelen kesimleri le görüşerek de  nabız yokladıkları bilinmekte. Netice olarak şuan Recep Tayyip Erdoğan’ı yenebilecek bir aday bulamadılar, bulamazlar.


Bunun sebebi ise iktidar olduğu günden bugüne kadar Türkiye artık bulunduğumuz Coğrafya’da  bir figüran değil artık baş aktör olmuştur.Geçmişte kalk dediğinde kalkan otur dediğinde oturan bir Türkiye bugün yok.Bu sebeple Recep Tayyip Erdoğan iktidardan ancak Millet isterse gidecek. Şuanda Milli iradenin desteklediği Tek Güçlü aday ise Recep Tayyip Erdoğan’dır.

Bence Abdullah Gül Aday Olmalı
Abdullah Gül aday olursa Recep Tayyip Erdoğan en yakın rakibe karşı farkı en az 10 puan daha  artacaktır. Neden mi ?

Muhalefetin İttifak adayı  Abdullah Gül olursa ne MHP ne AK PARTİ seçmeninden oy devşiremeyecekleri kesin. Gül aday olması halinde CHP seçmeninin  en az % 30’undan oy alamadığı gibi seçime katılım oranını da düşecektir.
Abdullah Gül ,bugüne kadar kenarda suya sabuna dokunmadan bekliyor.Bir gün olsun AK PARTİ’li gibi davranmadığı gibi bazı demeçleri ile ben onlardan değilim mesajı vermek istiyor.
Ama Abdullah Gül unutmamalıdır ki Ak Parti ve Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı bırakın Cumhurbaşkanı olmayı ‘’aday’’ bile olamazdı.
Devşirme adaylar hiçbir zaman parti tabanında karşılık bulamamıştır.
2014 seçimlerini hatırlarsak Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adaylığında bunun yaşandığını görebiliriz.Hatta bu durumun tekrar yaşanmaması için CHP içerisinde ciddi çatışmalar olduğu görüyoruz.
Kemal Kılıçdaroğlu kendi adayları ile  seçimi kazanamayacaklarını bildiği için sağ bloktan oy almak adına merkeze hitap edecek bir aday aradığı bilindiğinden parti içerisinde ciddi bir tepki var.



Hatta aynı durumun yaşanmaması için parti teşkilatının kazan kaldırarak adayın ön seçimle belirlenmesini istiyor. Ama Kemal Kılıçdaroğlu  bir ‘’ Ekmeleddin Vakası’’ daha yaşatmakta ısrarcı.
Düşünsenize Ana Muhalefet Partisinin Genel Başkanı olacaksınız ve 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için ben adayım diyemeyeceksiniz.Daha dün kurulan İYİ PARTİ Genel Başkanı bile ben adayım diyor ve  siz diyemiyorsanız bunun anlamı ben aday değilim veya ben aday olursam kesin kazanamam demektir.Bu durum karşısında eminim CHP seçmeni çok tepkilidir.Partinizin Genel Başkanı kendine güvenmiyor ve Partiniz seçimlerde başkanlarından medet umuyor.
Bu sebeple diyorum ki Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı aday olamıyorsa  Abdullah Gül Aday olmalı.
Selam ve Dua ile,

TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.