28.02.2014 10:32:08

M.Mustafa Karayün

 Efendim son zamanlarda sıkça gördüğünüz bir şey, adam deli dana gibi şarj makinesi arıyor. şarjı %1 kalmış mutlaka bulması lazım, eğer bulamazsa annesi ölecek, babası idam edilecek, eşi onu terk edecek. Öyle bir çılgınlık haline geldi ki resmen olmazsa olmazımız artık cep telefonları, tabletler, internet, sosyal medya vs..  

Tuvaletteyim diye yer bildirimi yapar hale gelmişiz, ne yesek sosyal medyada, nereye gitsek sosyal medyada. Özel hayat, mahrem, gizli yaşamak diye bir şey kalmamış. Ses kaydıysa telefonda, fotoğrafsa çekiyor, video kaydı da var, anında on binlerce insana da ulaştırıyor, döktük neyimiz var neyimiz yoksa meydana.

Biz kıskanç bir millettik, adamlar karısının güzel pozlarını paylaşma yarışına girmiş, tamam paylaş paylaş da kardeşim senin amacın ne? ailen akrabaların yok ki bu meretin içinde, art niyetlisi var, şehvetle bakanı var, iç geçireni var. Anlayacağın senin medeni tavrını anlayamayacak bir sürü adam var. Bu gönderilerini sadece arkadaşların görse yine iyi, biri o gönderiye yorum yaptığı zaman, yorum yapan kişinin profilinde 'Hıdır buna yorum yaptı' diye kabak gibi yayınlanıyor, yada 'Şule bunu beğendi' yazıyor ve onunda tüm arkadaşları bu gönderiyi görebiliyor. 

Hal böyle olunca sende mahremini cümle aleme açmış oluyorsun. Ben eski kafalı, yobaz biriyim galiba ki böyle bir durumu kaldırabileceğimi sanmıyorum. Şarj olayına geri dönecek olursak artık şarj makineleri cebimizde gezer olduk. Şarjı takacak bir priz bulana kadar da telaşımızı sorma gitsin, sanki gittiğimiz lokantayı paylaşmasak ölürüz. Birde bu paylaşım olayına bağlantılı olarak heryerde, herşeyle poz verme aşkımız başladı, örneğin Facebookumda en az 50 arkadaşımın cağ kebabını keserken fotoğrafı var ve ben hiç cağ kebabı yemedim, en az 100 arkadaşımın kaz pişirirken fotoğrafı var ama ben hiç kaz eti de yemedim. 

Hep görüntü, hep şekil bakıyorum herkes lüks mekanlarda, herkes en iyi yemeklerde, herkes en iyi mağazalarda, en iyi telefonları kullanıyor ama memleketimin refah düzeyi nedense düşük gösterilmeye çalışılıyor, bir zamanlar maaşıyla bilmem kaç tüp alan abilerimiz, doğalgaz kullanmaya başlamış hala tüpün hesabında.

Kalın sağlıcakla. 

TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.