22.11.2017 18:36:01

Esra BİRİCİK

 

Aile İle Başlayan Eğitim Hayatı


ÖĞRETMENLER GÜNÜ
Toplumdaki her güzellikte iyilikte ve doğrulukta öğretmenlerimizin emeği vardır.
Aile ile başlayan eğitim hayatımız minik yaşlarda bize dokunan öğretmenlerimizin elleri ile şekil alır, toplumdaki yerimizi alırız. Maddi kazancını ikinci planda tutan önce topluma faydalı olmayı hedefleyen öğretmenlerimizin hepimizin hayatında büyük önemi vardır. Toplumdan bahsedildiğinde aklımıza gelen ilk terimlerden biri öğretmendir.

 Sosyal hayatta aldığımız statünün zeminini hazırlayan öğretmenlerimiz bizim hayattaki ilk rehberimizdir. Önümüzdeki cuma günü  24 Kasım Öğretmenler Günü, öğretmenlik mesleği bin yıllık bir geçmişe dayanır. Ülkemizde Mustafa Kemal Atatürk’ün başöğretmen seçildiği 24 Kasım tarihi olduğu için biz bu tarihte kutluyoruz  Özel insanları bir güne sığdırmayalım her gün değerini bilelim.
Güzel bir gelecek için çaba sarf eden tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler gününü kutluyorum…
Öğretmen bir kandile benzer, kendini tüketerek başkalarına ışık verir.
Mustafa Kemal Atatürk
Heykeltıraş mermere ne ise; öğretmende çocuğa odur.
Thomas Addıson

Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet henüz millet namını almak yeteneğini elde edememiştir. Ona basit bir kütle denir, millet denemez…
Mustafa Kemal Atatürk
Sevgiyle kalın...

TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.