28.11.2024 09:34:00

133

Hacı Beytullah MUTLU

 

Alkolün Hiçbir Gıda Değeri Yoktur!

Alkolün hiçbir besin değeri yoktur ve iyileştirici bir madde olarak etkisi son derece sınırlıdır. Dr. Henry Monroe, "insan tarafından besin olarak kullanılan her türlü madde, çeşitli oranlarda karıştırılmış şeker, nişasta, yağ ve yapışkan maddeden oluşur. Bunlar hayvan iskeletini desteklemek için tasarlanmıştır. Besinlerin yapışkan prensipleri fibrin, albümin ve kazein yapıyı oluşturmak için kullanılırken, yağ, nişasta ve şeker vücutta ısı üretmek için kullanılır".

 

Şimdi alkol bir besinse, bu maddelerden bir veya daha fazlasını içerdiği açıktır. İçinde ya et, yumurta, süt, sebze ve tohumlarda bulunan ve hayvansal dokuların inşa edildiği ve atıkların onarıldığı azotlu elementler ya da tüketildiğinde ısı ve kuvvetin ortaya çıktığı yağ, nişasta ve şekerde bulunan karbonlu elementler bulunmalıdır.

 

"Bu yiyecek gruplarının farklılığı," diyor Dr. Hunt, "ve insanın doku üretme ve ısı üretme kapasiteleriyle ilişkileri o kadar kesin ve hayvanlar üzerinde yapılan deneylerle ve bilimsel, fizyolojik ve klinik deneyimlerin çok sayıda testiyle o kadar doğrulanmıştır ki, sınıflandırmayı reddetme yönünde hiçbir girişimde bulunulmamıştır. Birini tamamen doku veya hücre üretimiyle, diğerini ise sıradan yanma yoluyla ısı ve kuvvet üretimiyle sınırlayacak kadar düz bir sınır çizgisi çizmek ve özel talepler altında veya bir çeşidin yetersiz tedariki sırasında herhangi bir değiştirilebilirlik gücünü reddetmek gerçekten de savunulamazdır. Bu, bunları kesin işaretler olarak kullanabildiğimiz gerçeğini en ufak bir şekilde geçersiz kılmaz".

 

Bu maddelerin vücuda alındığında nasıl özümsendiği ve nasıl kuvvet ürettiği, iyi belirlenmiş yasalar ışığında alkolün bir gıda değerine sahip olup olmadığını belirleyebilen kimyager ve fizyolog tarafından iyi bilinir. Yıllardır, tıp mesleğindeki en yetenekli adamlar bu konuyu en dikkatli şekilde incelediler ve alkolü bilinen her test ve deneye tabi tuttular ve sonuç olarak, genel mutabakatla, doku oluşturan gıdalar sınıfından dışlandı. Dr. Hunt, "Böyle davranabileceğine dair tek bir öneri bile görmedik, bu da gelişigüzel bir tahmin. Bir yazar (Hammond), bunun dokulardaki çürüme ürünleriyle 'bir şekilde' birleşebileceğini ve 'belirli koşullar altında azotlarını yeni dokuların inşasına verebileceğini' düşünüyor. Organik kimyada buna benzer bir şey veya hayvan kimyasında bu tahmini olası bir hipotezin areolasıyla çevreleyecek bir kanıt bulunamıyor".

 

Dr. Richardson şöyle diyor: "Alkol azot içermez; yapı oluşturan gıdaların hiçbir özelliğine sahip değildir; bunlardan hiçbirine dönüştürülemez; bu nedenle, vücudu inşa etmede yapıcı bir etken olması anlamında bir gıda değildir." Dr. W.B. Carpenter şöyle diyor: "Alkol, dokuların gerçek beslenmesi için gerekli olan hiçbir şeyi sağlayamaz." Dr. Liebig şöyle diyor: "Bira, şarap, içkiler, vb. kanın, kas liflerinin veya yaşam ilkesinin merkezi olan herhangi bir bölümün bileşimine girebilecek hiçbir element sağlamaz." Dr. Hammond, belirli durumlarda alkol kullanımını savunduğu Tribune Konferanslarında şöyle diyor: "Alkolün dokuya dönüştüğü kanıtlanamaz." Cameron, Hijyen Manuel'inde şöyle diyor: "Alkolde vücudun herhangi bir bölümünün beslenebileceği hiçbir şey yoktur." Dr. E. Smith, F.R.S. şöyle diyor: "Alkol gerçek bir yiyecek değildir. Beslenmeye müdahale eder." Dr. T.K. Chambers şöyle diyor: "Alkolü herhangi bir anlamda bir yiyecek olarak görmeyi bırakmamız gerektiği açıktır."

 

Dr. Hunt, "Bu maddede herhangi bir doku yapıcı bileşen tespit edilmemesi, hücre besinlerinde izleyebildiğimiz herhangi bir kombinasyonun parçalanması, fizyologların deneyimlerinde veya beslenme uzmanlarının denemelerinde herhangi bir kanıt bulunmaması, bunda yapıcı gücün beklentisini veya gerçekleşmesini bulmamamız şaşırtıcı değildir" diyor.

Alkolde vücudun inşa edilebileceği veya atıklarının karşılanabileceği bir şey bulunamazsa, bir sonraki aşamada ısı üretme niteliğine bakılır.

 

Isı üretimi. ------------------

 

Dr. Hunt, "Kuvvet üreten bir gıda için ilk olağan test," diyor, "ve bu sınıftaki diğer gıdaların yanıt verdiği şey, oksijenle birleşerek ısı üretimidir. Bu ısı, yaşamsal kuvvet anlamına gelir ve büyük ölçüde, sözde solunum gıdalarının karşılaştırmalı değerinin bir ölçüsüdür. Yağları, nişastaları ve şekerleri incelersek, ısıyı nasıl geliştirdikleri ve yaşamsal kuvvete nasıl dönüştükleri süreçlerini izleyebilir ve tahmin edebilir ve farklı gıdaların kapasitelerini tartabiliriz. Karbonun oksijenle birleşerek tüketilmesinin yasa, ısının ürün ve meşru sonucun kuvvet olduğunu, gıdaların hidrojeninin oksijenle birleşmesinin sonucunun ise su olduğunu görüyoruz. Eğer alkol bu gıda sınıfına girerse, hidrokarbonlara bağlanan kanıtlardan bazılarını bulmayı haklı olarak bekleriz."

 

Peki, bu yöndeki deneylerin sonucu nedir? Bunlar kimya ve fizyolojide en üst düzey becerilere sahip kişiler tarafından uzun süreler boyunca ve en büyük özenle yürütülmüştür ve sonuç Dr. H.R. Wood, Jr. tarafından Materia Medica'sında şu birkaç kelimeyle verilmiştir. "Hiç kimse kanda oksidasyonunun olağan sonuçlarından herhangi birini tespit edememiştir." Yani, hiç kimse alkolün yağ, nişasta veya şeker gibi yandığını ve böylece vücuda ısı verdiğini bulamamıştır.

 

Alkol ve sıcaklığın düşürülmesi.

artırmak yerine; hatta ateş düşürücü olarak ateşlerde bile kullanılmıştır. Avrupa ve Amerika'daki doktorların alkolün soğutucu etkilerine ilişkin tanıklıkları o kadar tekdüze olmuştur ki, Dr. Wood Materia Medica'sında "konunun tartışılmasına yer açmaya değmez" demektedir. Zeimssen'in 1875 tarihli Tıp Uygulamaları Ansiklopedisi'ne en bilgili katkıda bulunanlardan biri olan Liebermeister şöyle diyor: "Uzun zamandır, doğrudan deneylerle, alkolün, nispeten büyük dozlarda bile, sağlıklı veya hasta kişilerde vücut sıcaklığını yükseltmediğine kendimi ikna ettim." Bu, Arktik gezginleri tarafından o kadar iyi biliniyordu ki, fizyologlar alkolün vücut sıcaklığını artırmak yerine düşürdüğünü göstermeden önce bile, içkilerin aşırı soğuğa dayanma güçlerini azalttığını öğrenmişlerdi. Edward Smith, "Kuzey bölgelerinde," diyor, "bu olumsuz koşullar altında ısıyı korumak için içkilerin tamamen dışlanmasının gerekli olduğu kanıtlandı."

 

Alkol sizi güçlü yapmaz.

 

Alkol doku oluşturucu madde içermiyorsa veya vücuda ısı vermiyorsa, gücünü artırması mümkün değildir. "Bir hayvanın üretebileceği her türlü güç," diyor Dr. G. Budd, F.R.S., "kasların mekanik gücü, midenin kimyasal (veya sindirim) gücü, beynin entelektüel gücü, bağlı olduğu organın beslenmesiyle birikir." Edinburgh'lu Dr. F.R. Lees, soruyu tartıştıktan ve kanıtları ortaya koyduktan sonra şunları söylüyor: "Şeylerin doğası gereği, alkolün her iki türde de güçlendirici bir gıda olmasının ne kadar imkansız olduğu görülecektir. Vücudun bir parçası olamayacağı için, sonuç olarak onun kohesif, organik gücüne veya sabit gücüne katkıda bulunamaz; ve vücuda girdiği gibi çıktığı için, ayrışmasıyla ısı kuvveti üretemez."

Sir Benjamin Brodie diyor ki: "Uyarıcılar sinir gücü yaratmaz; sadece, sanki, kalanını tüketmenizi sağlarlar ve sonra sizi eskisinden daha fazla dinlenmeye muhtaç bırakırlar."


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.