7.03.2014 13:53:42

M.Mustafa Karayün

 Cumhuriyet Halk Partisi Genel başkanı Kemal Kılıçtaroğlu dün Büyükçekmece'deydi. Açıkçası Kılıçtaroğlu'nu dinlemek için büyük bir heyecanla gittim miting alanına. Düşünebiliyor musunuz, Türkiye'nin en büyük ikinci siyasi partisinin lideri geliyor. Türk siyasetine yön veren insanlardan biri bu. Ana muhalefet partisinin lideri Kemal Kılıçtaroğlu. Başbakan'ın bir çok konuşmasını dinleme fırsatım olmuştu. Bölgemize defalarca geldi ve ben bir gazeteci olarak sohbetinde bulunma fırsatı yakaladım. Dolayısıyla da ana muhalefet liderini merakla ve büyük bir beklentiyle izlemeye gittim.
 
                Beklentimin büyük oluşunun bir diğer sebebi ise Cumhuriyetle yaşıt, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu bir partinin lideri oluşuydu. Açık söyleyeyim Mevcut İktidarın tek başına iktidar oluşunun yegane sebeplerinden biri alternatifsiz olmakmış. Yaklaşık yarım saat konuşan CHP lideri kalabalığa hitap etmedi, kalabalık ona hitap etti. Kalabalık coşku verdikçe, kalabalık kükredikçe gaza gelen Kılıçtaroğlu'nun ağzından dökülen iki kelimeden biri hırsızlar, yalancılar oldu. Bir adam hırsız dahi olsa, çok döversen mağdur konumuna düşer.
 
                Ana muhalefet partisi liderinden Türkiye'nin yararına sözler sarf etmesini, kendini, partisini ve Büyükçekmece adayını anlatan cümleler kurmasını beklerdim. İnsanları bir diğer siyasi partiye karşı kışkırtan, diğer siyasi parti mensubu vatandaşları kamçılayan sözler etmenin Kılıçtaroğlu'na ne gibi bir faydası var bilemiyorum. Fakat bildiğim bir şey var ki, Kılıçtaroğlu Büyükçekmece'ye gelmeseydi Büyükçekmece aday Dr. Hasan Akgün'ün yararına olurdu. Benim şahsi kanaatim şudur ki, bir insan bir başkasının eksikleri, zaafları üzerinden siyaset yapıyor, yada bir başkasına karşı iftira niteliğinde sözler sarf ediyorsa, o insanın kendiyle ilgili anlatacak bir şeyi, projeleri yok demektir. Yararlı işler yapan bir insanın kendisini ve projelerini anlatmaktan başka şeylere zamanı kalmaz diye düşünüyorum.
Sanıyorum ki, CHP'nin Büyükçekmece'de yerelde iktidar olmasına rağmen, genelde mağlup oluşunun sebebi de bu. Aday dediğin projelerini anlatacak, kimin ne mal olduğunu vatandaş zaten görüyor, biliyor. Bence Sayın Kılıçtaroğlu stratejik hata yapıyor, meydanlarda bu sözlere çılgın gibi alkış tutanlara değil suskun duran seçmenlere hitap etmek bence daha önemlidir.

TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.