11.10.2024 19:05:00

124

Hacı Beytullah MUTLU

Antika Halı

 

Antika halılar, evinize veya ofisinize ihtişam ve ihtişam katmaya yardımcı olur ve zengin ve abartılı zevkleriniz hakkında çok şey söyler. Antika halılar güzel ev mobilyaları ve sağlam sanat yatırımlarıdır. Sadece dekoratif öğeler değil, aynı zamanda binlerce yıl öncesine dayanan gelenek, etnik köken ve gerçek sınıfın parçalarıdır.

Antika halılar, motiflerde ve renk uyumlarında muazzam bir çeşitliliği temsil eder ve zengin antika renklerinin ve ağır karmaşık dokumaların çeşitli kombinasyonlarını görerek kendinizi kaybedersiniz.

 

Alışveriş yaparken karşılaşacağınız çeşitli antika halı parçaları çoğunlukla Uzak Doğu topraklarının gizemini ve efsanesini anlatan Oryantal halılar ve kilimlerdir.

 

Antika halılar ve kilimler çoğunlukla Çin, İran, Hindistan, Afganistan, Kafkasya ve Türkiye'den ithal edilmektedir. Bu tür antika halıların ünlü dokuma alanlarından bazıları Kaşan, Agra ve diğer birçok yeri içerir. Antika halılar daha sanatsal bir bütünlüğe sahiptir, çünkü sadece elle dokunurlar. Dünyanın her yerinde satılırlar ve müşteriler evlerini yeniden tanımlamak ve şık bir şekilde dekore etmek için ne gerekiyorsa ödemeye fazlasıyla isteklidirler. Evinize veya ofisinize parlaklık ve ihtişam katmak istiyorsanız ve mükemmel sanat eserlerine bir servet harcamaya hazırsanız, o zaman tek bir dakika bile beklememelisiniz.

 

Yapmanız gereken ilk şey, antika halılarla uğraşan ve iyi ve hakiki bir antika halının çeşitli yönleri hakkında derin bilgiye sahip olan çeşitli güvenilir, bilgili ve hakiki sanat satıcılarından ve galerilerden biriyle iletişime geçmektir. Bütçenize ve zevklerinize göre en iyisini seçmenizde size rehberlik edebilirler.

 

Sizin de yapmanız gereken biraz iş var. Birçok bayiyi ziyaret etmeli ve boyalar, yünler, tasarım kalitesi ve ayrıca birçok dokuma stili hakkında kendinizi eğitmelisiniz. Halıya dokunun ve dikkatlice inceleyin. Bazı bayilerin size antika halılar olduğunu söyleyeceği makine yapımı sentetik halılara dikkat edin. Aşağıda, antika halı satın alırken size yardımcı olacak bazı ipuçları verilmiştir. 

 1. Her bir antika halı parçasını analiz ederken dikkatli ve düşünceli olmalısınız.

 2. Ayrıca, halının yaşını ve kökenini anlamaya çalışmanız gerekir; bu da size halının genel kalitesi hakkında çok daha iyi bir fikir verecektir.

 3. Ayrıca, satın almayı düşündüğünüz antika halıda kenar ve bordürlerin olup olmadığına bakmanız gerekir; çünkü uç ve kenar bordürleri bazen kaybolur veya hatta bilerek kesilir. Bordürlerin halınızın genel değerini belirleyeceğini unutmayın. 

 4. Antika halılarla uğraşırken hem deliklere hem de güve saldırılarına karşı dikkatli olun. Bu sorunlarla halıyı satın almadan önce ilgilenilmelidir.

 5. Her zaman halının üzerinde fiyat yazan satıcılarla çalışmalısınız. Satıcınızın bu fiyata sadık kaldığından emin olun.


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.