22.01.2018 16:04:16

Mehmet Fatih YILDIRIM

 Artık Türkiye 5’den Küçük Değil
 
2001 öncesine kadar Hükümetten birisi kalkıp deseydi ki Biz Afrin’e sınırlarımızı tehdit eden terör örgütlerine operasyon yapacağız Hadi ordan derdik. Amerika izin verdi mi ? Avrupa ne der ? Rusya ülkemize karşı bir saldırı yapabilir o zaman ne olacak ? Bizim Savunma  ve ekonomik gücümüz var mı ki ?  konuşmalarını duyar gibi oluyorum.
 
Peki Bugün ne diyoruz ‘’ Bir Gece Ansızın Gelebiliriz ‘’. Ve Geliyoruz da .. İşte bu Yeni Türkiye işte Yeniden Diriliş ve Yeniden Yükselişin fiilen hayata geçtiğinin göstergesidir.
 
‘’Artık Türkiye 5’den Küçük Değil.’’
 
Tabi ki bu duruma gelmek o kadar da kolay olmadı.Özellikle tüm damarları ile dışa bağımlı bir ülke olmaktan çıkacaksınız, kendinizi uluslararası arenada kanıtlayarak söz sahibi haline geleceksiniz, Dünya 5’den büyüktür sözünü gözlerinin içine baka baka söyleyebilecek kadar cesaretli olacaksınız sonra kendi ülkeniz için kararları kendiniz vermeniz mümkündür. Bir de bunun yanında yedi düvele karşı hem içerde hem dışarda mücade edeceksiniz yetmezmiş gibi Gezi olayları , 15 Temmuz hain kalkışması ve benzeri olayları bertaraf edeceksiniz birde bunun üzerine Afrin Harekatını yapacaksınız.
 
Hani IMF’ye  borç ödediniz de ne oldu diyenler varya veya Hükümetin Dış Politikalarını eleştirenler işte bugün Afrin harekatı 2001’den bugüne kadar ince ince dokunan dış politikanın eseridir.
 
Bu harekat bugün belirli kesimler tarafından eleştirilse de Türkiye’nin bekası açısından büyük önem arz etmektedir.Bugün müdahale edilmemesi halinde önümüzdeki yıllarda önüne geçilemez bir hal alarak toprak bütünlüğümüzün tehdidine varan sonuçlar doğuracaktır.Bugün bütün siyasi partilerin ve Liderlerin ,Ülkemizin menfaatleri doğrultusunda tek hedefi birlik ve beraberlik olmalıdır.Türkiye artık içine kapanık kendine güveni olmayan güçsüz bir Ülke değildir.Ülkesinin menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu kararlılıkla zamanı geldiğinde yapan bir yönetim anlayışına sahiptir.
Özetle ‘’Artık Türkiye 5’den Küçük Değil.’’dir.
 
 
Biz Vurdukça Ses Başka Yerden Geliyor.!
 
Askerlerimiz ilk olarak havadan yumuşatma harekatına başladığında bir anda eleştirilerde yükselmeye başladı.Türkiye’nin bu harekatına karşı çıkan dış güçlerin hedefini ve düşüncesini bildiğimiz için bu tepkileri anlamak mümkün.
Lakin içimizdeki sanatçı-siyasetçi veya İş dünyasından bazı kişilerin Savaşa Hayır adı altında tepki göstermelerini anlamış değiliz.Sözde vatansever bu şahsiyetler Amerika’nın sınırlarımızda kurmaya çalıştığı orduları sanırım senfoni orkestrası sanıyorlar.Ya da sürekli tatile Amerika’ya gidip geldikleri için hatta bazılarının lüks evleri olduğundan komşuları ile araları bozulur barküke partilerini yapamayacaklarını düşünmektedirler.Onların başka Vatanı olabilir ama bizim Türkiye’den başka vatanımız yok.
Ülkemizin en fazla birlik olmaya ihtiyacı olduğu bugünlerde bu tepkileri verenler bu Milletin gönlünde artık hak ettikleri yerde olduklarını bilmelidirler.
Ayrıca Medya önün de kalkıp biz bu harekatta Askerimizi ve Devletimizi destekliyoruz fakat siyasilerden çocukları bedelli askerlik yapanlar öncelikle askere gitsin diyerek bu sürece nifak sokmaya çalışanlara şunu soruyorum Sizin partinizde veya muhalefetin içerisinde siyaset yapan bütün kişilerin çocuklarının bedelli askerlik yapmamış gibi  veya tamamınızın çocuklarının Şırnak’ta , Mardin’de Komanda olarak yapmış gibi bunu sormanız çok gülünç duruma düşüyor mu sizi ?
 
Bu vesile ile Afrin harekatına katılan bütün Mehmetçiklerimize Başarılı ve muzaffer olmalarını diliyorum.
Rabbim Yar ve Yardımcıları olsun.
 
Selam ve dua ile,

TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.