3.09.2021 17:32:30

Elif SİRKECİ

Başarılı Azimli Bir Kadının Hikâyesi Yazar Şengül Yücel

Çocukluk hayalini gerçeğe dönüştürmüş olan Şengül Yücel üç roman iki deneme kitap yazarak kendini bu sektörde ispatlamış bir yazar. Tırnaklarını hayata geçirmiş hayat yolculuğunda ki basamakları ayakları yere vura vura ilerlemiş kısa zamanda büyük başarılara imza atmış. Ayakları üstünde durmak isteyen tüm kadınlara üretin ve kendinizi her zaman geliştirin diye tavsiyelerde bulunuyor.

 


Elif Sirkeci: Bize kendinizden bahseder misiniz?
Şengül Yücel:1969 İstanbul doğumluyum. Evli iki çocuk annesiyim. Özel bir kurumdan emekliyim, Beylikdüzü gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktayım. Aynı zamanda hayatın içinden romanlar yazmaktayım. Bunun dışında pek çok sosyal sorumluluk projesinde yer aldım. Kıymetli şair arkadaşlarımla beraber çıkarmış olduğumuz bir şiir kitabı bir de KANSEV adına çıkarmış olduğumuz bir deneme kitabımız var.

Elif Sirkeci: Peki neden yazarlık? Kitap yazmaya nasıl karar verdiniz?
Şengül Yücel: Ben hayatta kitapların insanları anlamakta ve anlatmakta çok güçlü bir köprü olduğunu düşünüyorum. Hayatım boyunca yaşadığım tüm zorluklarda sıkıntılarda kâğıtlara içimi döktüm. Kaleme aldığım her hikâyede kadınlara ışık tutmak istedim. İnsanlara derdini anlatmak konuşmak bazen çok zor olabiliyor. Kendimize bile itiraf edemediğimiz pişmanlıklarımız üzüntülerimiz içimizde kocaman bir sorun haline geliyor. Fakat yazmak bir nebzede olsa bizleri dinlendiren rahatlatan bir eylem. Bana her zaman iyi gelmiştir. İşte bu yüzden yazarlık tam bana göre biçilmiş kaftan.

Elif Sirkeci: Kitaplarınız da genelde güçlü kadınların hikâyelerine yer veriyorsunuz. Sizce güçlü kadın ne demek?
Şengül Yücel: Güçlü kadın öncelikle hedefleri olan ve bu yolda istikrarla yürüyen kadın demek. Kendimden örnek verirsem eğer çok büyük eğitimler alarak okullar okuyarak kitap yazmaya başlamadım. Benimde hayatımda da güzel ve kötü günlerim oldu. Sıkıntılarımdan sağlam bir maneviyatla çıkabilmek için kendime ilk önce bir hedef koydum ve bu yolda yürüdüm. Güçlü kadın aynı zaman da üreten kadındır. Ülkemizde üreten kadınlara birçok olanaklar sağlanmakta. Bu kadınlar hem yaptıklarıyla ev ekonomisine katkıda bulunmakta hem de bir şeyler başarmanın haklı gururunu yaşamakta. Bence güçlü kadın tam olacak bu işte.

Elif Sirkeci: Kadınlar sizce yaşanmışlıklarından sıyrılıp nasıl ayakta kalabilirler nasıl güçlü olabilirler?
Şengül Yücel: insanlar karşı karşıya kaldığı sıkıntılara yönelip olumsuz duyguları içinde büyütmesindense kendilerine renkli bir pencere açabilirler. Örneğin eşinden gelecek harçlığı beklemektense bir şeyler üretip satarak kendilerine gelir sağlayabilirler. Kimi kadın çok güzel tarhana yapar kimi kadın harika şiir yazar. Kim hangi konuda başarılı ise o yönde üretmeli. Yaşadıkları sıkıntılara üzülmektense ders çıkarıp hayata daha güçlü devam etmeliler.

Elif Sirkeci: Son olarak kadınlara verebileceğiniz tavsiyeler nelerdir?
Şengül Yücel: Güçlü olmak için önce kendine güvenmek gerekir. Kendilerine inanmaları ayakları üzerinde durmak için 'ben bunu yapabilirim' mottosunu hedef yapmalarını tavsiye ediyorum.Belki ilk seferinde başarısızlık yaşanacaktır elbet ama en önemlisi asla pes etmemek koydukları hedef doğrultusunda üreterek umut ederek yollarında yürürler ise elbet bir gün onlar da tünelin sonundaki ışığı göreceklerdir.

Elif Sirkeci: Bu keyifli röportaj için sizlere teşekkür eder yürüdüğünüz yolda daha büyük başarılara imza atmanızı temenni ederiz.
Şengül Yücel: Bende kendimi ifade edebilmem bir nebze de olsa insanlara ışık tutmam konusunda yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim.

Röportaj: Elif SİRKECİ


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.