14.10.2024 16:11:00

93

Mustafa KAPLAN

 

BAŞKA İŞİNİZ Mİ KALMADI

Bugünlerde birileri işlerini güçlerini bırakıp, Anayasa'nın kendinlerince beğenmedikleri  maddelerle uğraşıyor, bunların değiştirilmesinden söz ediyorlar... 

Geçenlerde bunu bir siyasi partinin başkanı da dile getirdi; bugünde Numan kurtulmuş... 

Efendim neymiş Anayasa'nın 3.maddesi değişmeliymiş. Neden peki,  kime ne zararı var bu maddenin? 

 Enflasyon canavarını bu madde mı yaratıyor, işsizliği bu madde mı körüklüyor.

 Ülkenin teknolojik atılımlarını sekteye mı uğratıyor, ne yapıyor bu madde?.. 

İçeriğinde şöyle diyor: "Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. "

E ne var bunda, gayet normal değil mi? 

Kime ne zararı var peki bu maddenin; yarattığı rahatsızlık ne?..  Hangi  vatandaş kalkmış bu konuda tepki koymuş ortaya ... 

Bırakın Allahınızı severseniz, başka işiniz mi yok. Siz önce bu içinde bulunduğumuz ortamı düzeltin bir..! Her şey bitti de bu madde mi kaldı tek sorun olarak..! 

Siz bu ülkeyi muasır medeni ülkeler arasına katın, enflasyon canavarını kulaklarından tutup dize getirin;  vatandaşa, kimseye muhtaç etmeden bir yaşam sunun, teknolojik her türlü hamlelerininizi yapın, ondan sonra gelin tüm anayasayı istediğiniz gibi dizayn edin... 

 Sorun vatandaşa, bu madde'yle veya diğer maddelerle ilgili bir sıkıntıları varmıymış..? 

Emin olun bu soruya muhatap olacak her vatandaş, sorunuzu kaale bile almayıp, sadece sessizce omuz Silkecektir. 

Boş verin şu değişimle ilgili söylemleri de; 

siz önce işsizliğe, yoksulluğa, gece gündüz garip gurebanın başına yağmur gibi yağan şu zamlara bir çözüm bulun..!Kimsenin değişimle ilgili arzu ve isteği yok.

Evet bu Anayasadaki mezkur madelleri beğenir veya beğenmezsiniz 18 /10/1982 Anayasası içeriğinde yer almış,milletin oylamaları sunucu kabul edilerek,yürürlüğe girmiştir. Burada bunların kaldırılması yönünde atılacak her adım milli iradeye bir dokunuş olmaz mı? 

Velev ki bu maddeler  o günkü konjonktürel şartlar içinde bir dayatma sonucu ihdas edilmiş olsun, şu an Anayasa'da mevcudiyeti , ülkenin içinde bulunduğu   ekonomik durumla nasıl bir ilişkili olabilir?..


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.