19.04.2017 19:18:30

Cahit ÖZYİĞİT

  BATILILAŞMAK, YAVŞAKLAŞMAKTIR

Bu köşe yazım birilerini çok fena rahatsız edecektir. Midesini bulandıracak ve kusacaktır. Gerçekler her zaman rahatsız edicidir. Özünü bilenler için ise ah çektirecektir. Yazma ve yazmama konusunda tereddüt ettim. Bana ne dedim. Ama vicdanım yazmam gerektiğini söyledi. 

Yıllardır Avrupa Birliği sevdası ile yanıp tutuşuyoruz. Hemen hemen tüm siyasi partilerin tek rüyasıydı. AB katılalım rahat edelim. Gelişelim, güzelleşelim, özelleşelim diye epey bir mücadele ettiler. Avrupa her seferinde onu yap, bunu yap. Şunun eksik, bunun eksik. Teröriste karışma, hırsıza karışma, tecavüzcüyü affet, vatan hainlerinin yaşama hakkı olsun. Hapishaneleri kapat, suçlular suçunu evinde çeksin, mafyalar, çeteler, eli silahlı eşkıyalar sokaklarda boy göstersin. Çok ceza verme, cezasını paraya çevir, geri topluma kazandır. Pişmanlıktan faydalansın gibi olur olmaz dayatmalar yaptı. Bizim gibi olun, bize benzeyin. İnancınızdan vazgeçin, ALLAH’ı inkar edin. İslamı seçtiyseniz ılımlı Müslüman olun. Sakalı kesin, bıyığı inceltin, kıçınıza don giymeyin. Dekolteyi abartın. Üretmeyin. Tatil yapın, biz üretir size veririz dediler. Bunları kabul etmezseniz ölürsünüz, savaştan kurtulamazsınız, ölümlerin önüne geçemezsiniz diye tehdit ettiler. Bunlara rağmen biz AB sevdasından vazgeçmedik. Avrupalılaşmak ve Batılılaşmak istedik. Peki, biz bunları isterken bu Batılıların kültürünü araştırdık mı? Bize sağlayacağı faydaları madde madde tespit ettik mi? Etmedik tabiî ki. Sadece ekonomik özgürlük adına her haltlarını, her dayatmalarını kabul ettik. 

BATILI KİMDİR?
Batı; emek hırsızıdır. Sömürgecidir. Üretmez. Üretenin malını bir liraya alıp tekrar on liraya üreticiye satar. Batı komisyoncudur. Suya sabuna dokunmadan kazanır. Batı tatilcidir. Üretme diye bir derdi yoktur. Batı uçkuruna düşkündür. Zevk için yaşar. Batı GAY’dır. Yeri gelir kadın olur, yeri gelir erkek. Batı öbezdir ama açtır. Batı doymak bilmez. Asimile eder. Örf, adet ve kültüründen uzaklaştırır. Bati kendine benzetir. Senin malını kendi malı gibi kullanır. Kendisine benzemeyenleri öküz ilan eder. Doğulu onlara göre halamdır, iş bilmezdir, cahildir. Batı’da ar namus ikinci plandadır. Geniştir. Batı kıskanmaz. Batı rahattır. Sarhoştur. Uyuşuktur. Eroinmandır. Esrarkeştir. Batı bağımlıdır. Şükürsüzdür. Bencildir. Batı hırsızdır. Kancıktır. Batı Yavşaktır. Batı ihanetçidir. Sahtedir. Üç kuruşa karısını, kızını, bayrağını, toprağını satar. Batı çift cinsiyetlidir. Travestidir. Kadınları erkek, erkekleri ise kadın olmak ister. Batı emek hırsızıdır. 

Ama Doğu öylemidir? Doğulu cesurdur, merttir, yiğittir. Namusu için ölür ve öldürür. Paylaşımcıdır. Kapıları sonuna kadar açıktır. Erkeği erkek. Kadını Anadolu kadınıdır. Anlının teri ile üretir. Yetiştirir. Şükreder.  Evlatlarının karnını doyurmak, hasta annesinin, hasta babasının tedavi masraflarını karşılamak için hamallık yapar. Kimseye muhtaç olmamak için gece gündüz çalışır. Vicdanlıdır. Paylaşır. Batı her yerde batı. Ha Anadolu Yakası, ha Avrupa Yakası. BATILILAŞIYORUZ. Yani YAVŞAKLAŞIYORUZ. 
Sonuç olarak BATILILAŞMAYIN, özünüze dönün ve DOĞULULAŞIN. Batılılaşmayı sadece onları doğululaştırmak için tercih edin. İnsanlığın kaybolmuş özünü geri bulmak için onlarla beraber olun, arkadaş olun. Kaybolmuş vicdanları geri bulmak için onlara yardımcı olun. Aksi halde HELAK olup gideceğiz. 

Cahit ÖZYİĞİT
 Gazeteci-Yazar

TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.