7.03.2014 13:57:28

M.Mustafa Karayün

 Büyükçekmece Belediye Başkanı ve CHP adayı Dr. Hasan Akgün'ün Tepecik Pazarı'nda halkı selamlayacağı haberi gelince gidip gitmemekte tereddüt yaşadım. Çünkü Tepecik başbakana gönül vermiş Anadolu insanlarının kalesi niteliğindedir. Kavgamı çıkabilir diye düşündüm. Akgün 'Tepecik'den %55 oy alacağım' dediğinde de ne yalan söyleyeyim 'başkanı kim kandırmış' diye geçti içimden. Çünkü Tepecik demek Ak Parti demektir. Bu güne kadar yapılan tüm seçimlerde bu gerçek değişmedi. Tepecik %80'e dayanan oranlarda Ak Parti'ye teveccüh eden bir bölge. CHP'nin adayı kalkacak ben Tepecik'den %55 oy alacağını söyleyecek buna kimse inanmaz.
Tereddütte kalmama rağmen Hasan Akgün'ün Tepecik pazar ziyaretine katıldım. Ziyaretler başladı ben acaba ne taraftan tepki gelecek diye beklemeye başladım. Gördüm ki kayda değer bir tepki yok. Evet %55'lik bir teveccüh yok fakat %80'lik bir tepkide yok.
Akgün bu bölgede kendisini sevdirmiş, Ak Partinin önüne geçemez fakat geçen döneme oranla oyunu bir hayli yükseltir. Bu Hasan Akgün'ün başarısı mı yoksa Ak Parti ilçe Teşkilatı'nın başarısızlığımı yorum sizlerin. Fakat Başbakan sevdalısı bir bölge olan, Anadolu insanının samimiyetinin bir göstergesi olan Tepecik düşerse kimse kusura bakmasın, kimsede Büyükçekmece hayali kurmasın. Bir tabir varya 'İstanbul Düşerse Türkiye düşer' Tepecik düşerse Ak Parti'nin Büyükçekmece hayali suya düşer. Hasan Akgün'ün geçen seçime oranla alacağı her bir fazla oy Akgün'ün fark atma hedefine yaklaşması demektir.
Unutmadan şunu da söyleyeyim dikkatimi çeken hususlardan biri ise Dr. Hasan Akgün'e kadınların yoğun teveccühüydü. Kadınlar bu işi ele aldıysa, iş ciddi demektir. 

TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.