7.03.2014 14:02:14

Hamdi İnanç

Sizi aldatmasın. O adamın dirhem ve dinarla yani para ile olan ilişkisine bakın.
Hz. Muhammed 

Uyuyan milletler ya ölür, ya da köle olarak uyanır…!
Gazi M. Kemal

Dünya onu yazdı, Atatürk bugün bile dahi dünyanın önemli üniversitelerinde adına kürsü açılan dev bir liderdir. Prof. Richard Clogg Oxford Üniversitesi Tarih Profesörü Ben istese idim derhal askeri bir diktatörlük kurardım ve memleketi öyle idareye kalkışırdım. Fakat ben istedim ki, milletim için modern bir devlet kurayım. 
Gazi M. Kemal

Bazı arkadaşlar yokluğumuzu bahane ederek memleketlerine dönmek istiyorlarmış. Kimseyi zorla büyük millet meclisine davet etmedim. Herkes kararında özgürdür. Ben kutsal davaya inanmış bir insan olarak hiçbir yere gitmemeye karar verdim. Hepiniz gidebilirsiniz! Asker Mustafa Kemal olarak ben mavzerimi elime alır, fişekleri göğsüme dizerim. Bir elime de bayrağımı alır, Elmadağ’a çıkarım. Orada tek kurşunum kalana kadar vatanı savunurum. Kurşunlarım bitince değersiz vücudumu bayrağıma sarar, temiz kanımı kutsal bayrağıma içire içire, tek başıma can veririm.
Ben buna ant içtim.
Gazi M. Kemal 23 Nisan 1920 TBMM

Atatürk’ü seviyorum çünkü ne koyu bir sağcı kadar faşist, nede koyu bir solcu kadar komünist ruhluydu. Atatürk’ü seviyorum çünkü Atatürk ne camiye inançsız girecek kadar dinsiz, nede inançlarıyla boğulacak kadar yobazdı. Atatürk’ü seviyorum çünkü Atatürk ne cahilliğin pençesinde boğuldu nede bilgeliğin ellerinde halkına yüksekten baktı… Atatürk’ü seviyorum çünkü asla satılmadı ve satmadı.

TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.