4.09.2019 11:15:42

Ayhan BAYRAM

BİR DEVLET ADAMINI İHRAÇ ETMEK?
Elbet!
Ahmet DAVUTOĞLU'dan bahsediyoruz;Ak parti hükümetlerinde 'Dışişleri bakanlığı görevini ifa ettikten sonra-partinin başına geçerek-Genel Başkanlık koltuğuna oturmuş Ve de Başbakan olarak da-devleti sevk ve idare etmiş-görevli ve sorumlu bir adamdan(görev ve sorumluluğunu) bilen ve bilmesi gereken 'Bir devlet adamından' bahsetmek istiyoruz..
Peki..
Ahmet DAVUTOĞLU gibi(dün olan/biteni ortaya çıkıp açık yüreklikle söylemesi gerektiği halde, makam ve prestijini kaybetmemek için milletten gizleyerek erteleyen ve makamını kaybettikten sonra da, bugün-Akpartinin Lider ve kadrosunu' ima ederek-muğlak ve kapalı bir dille-söylemek istediğini ancak, bu kez de muhataplarından gelen tepkiden korktuğu için,hiç ilgisi olmadığı halde işin içine MHP'yi de katarak dikkatleri başka yöne çevirerek kıvırıp-kendini inkâr eden) insanlara 'DEVLET ADAMI' denir mi?
Bence denilmez/asla ve kat'a denilemez!
Çünkü..
Bırakın 'Devlet Adamı'olmayı falan,Adam olmak isteyen bile-önce;Kendini,Halkını,hakkını,haddini bilmek ve ona göre de davranmak zorunda..

Ancak,sanıyorum ki!
Sayın DAVUTOĞLU'nun böyle bir derdi yok..
Eğer olsaydı!
Üyesi olduğu Ak partinin(üye olmadan önce)hiç olmazsa:
1)Kuruluş felsefesini,ilke,amaç ve hedeflerini,
2)Parti tüzüğünün bu felsefeye uygun olarak hazırlanıp/hazırlanmadığını ve de onun insan ve ihsan eksenli evrensel/medeni hukuk norm  ve nosyonuyla, insan hak ve özgürlükleriyle çelişip/çelişmediğini yani 'Hâk ve adalete' uygun olup/olmadığını,
3)Uygulanan Plan Ve proğramınin bütün toplum katmanlarını kapsayıp/kapsamadığını,bunun da toplumsal ve de ulusal bir fayda yarar ve katma değer yaratıp/yaratmayacağını araştırıp bilmesi gerekirdi..
Belli ki!
Bunları asla hiç araştırma gereğini duymadan gözü kapali(Baliklama dalıp) katılmış..

Sonra da!
Makamı altından kayinca-Nerdesin demokrasi, Hak,hukuk,adalet ve insan hakları- diyerek, tıpkı yeniçeriler gibi;Kazan kaldırmış..
Yani..
Kazan kaldırmak kolay da,tarihten anladığımız kâdarıyla-onu taşımak zor;Tarihten de hiç ibret almamış-Devlet adamımız galba,ki kendini bu anlamsız kısır döngünün kucağına düşürdü..
Şimdi..
Ayıklasın bakalım;Kazanda pişmeye bıraktığı aşın muğlak taşını-Ayıklayabilirse tabi ki..

Evet,ama!
Eğer bu arada-Ayıklamaya fırsat bile bulmadan- Akpartiden-koparılip;İhraç edilmezse tabi..


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.