17.10.2020 13:13:26

Buğra BORA

Bir Dilim Ekmek Için..!

Eeee hayat akıp giderken yașlar da ilerlerken, bu hayatta bir dilim ekmek için insanların nasıl nerelerde mücadele verdiğini, ya görmeyiz! ya da görmezden geliriz. Bazen de elimizdeki ișin kıymetini bilmez boș koyarız herșeyi es geçeriz 'aman ne olursa olsun deriz...' Halbuki ekmeğimiz ne kadar büyük önem taşır! anlamı belki de birçok șeyden daha önemlidir. Ekmek için insanlar sokaklarda caddelerde birbirini kırar geçer görmeyiz, birbirini öldürür dolandırır yine görmeyiz. Sokaklarda yatar.

İnsan ekmeği için dert sahibi olur bir dilim ekmek evine götürebilmek için gün gelir sırtında çuvallarla yük tașır o ekmek için yine görmeyiz. Halbuki ekmek ne kadar kıymetlidir onu kazanmak eline aldığın alninin teriyle kazandigin evine götüreceğin o ekmek ne kadar önemlidir. Yetinmeyiz az kazaniyoruz diye hep daha fazlasini isteriz. Oysa az da olsa helal olduğunun farkina varamayız, gormeyiz.

Daha fazla kazanmak için zamanin ve tecrübelerin olması gerektiğini gözardı ederiz. Elimizdeki üç kurușuda tecrübeli șeytanlara tilkilere kaptırırız. Zamansızdır çünkü çıkıșımız, çünkü elimizdeki üç kurușla bilmediğimiz ișe kalkișiriz çok daha fazla kazanacaz diye. Bazen planlı hareket etmemiz gerektiğini unuturuz. Hep kendi kafamizin dikine gideriz. Sustururuz bize doğruları göstermeye çalıșan büyüklerimizi dinlemeyiz. Bize kötülük düșündüğünü saniriz.

Eeee iște yıllar geçer yașlar ilerler bir bakarız hayatın içinde kavrulmuș gitmișiz. Birșeyin sahibi olamadan. Sabır etmeyiz boșver ne sabrı bekleme diyen bir iç ses bizi kandirir aldaniriz. İște 'Ekmek' ne kadar önemlidir bu hayatta bize birçok zaman yanlıș yaptırır hep fazlasını istemek kanaat etmemek. Hatalarımızın bedelini bir ekmeğe ödetiriz ne yazık ki. Sabır tevekkül kanaat edersek zamanla olumlu düșüncelerimiz bize çok șey kazandırır.


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.