11.03.2014 11:23:05

M.Mustafa Karayün

Bu yazım kadınlar günü üzerine olacak ve bu yazıyı bilinçli olarak bir kaç gün sonra yayınladım. Kadınlar günü üzerine onlarca yüzlerce etkinlik düzenlendi ve ben hepsini izledim. 8 Mart'ın Kadınlar günü ilan edilmesinin sebebini bırakın kutlayanları kadınlar dahi bilmiyorlar. Bende bilmiyordum ve öğrendiğimde de şaşırdım. daha üç günlük tarihi olan Amerika'da tekstil işçisi kadınların yaptığı eylem sonucunda çıkan yangında 150 kadının ölmesiyle başlayan Kadınlar günü hala devam etmekte Kadınlara karşı farkındalık yaratması açısından da çok önemli ve devam etmesi gereken bir hadise. 
Fakat kafama takılan bir husus elbette var. 1500 yıl önce kadınları diri diri gömülmekten kurtararak ayaklarının altına cenneti seren bir Peygamber geldi bu dünyaya. Kız çocuklarını diri diri toprağa gömen sapkınlara 'dur' dedi. O vakit diri diri torağa gömülecek kız çocuklarına 'hadi dayına gidiyorsun' deniliyordu. Dayıya gitme korkusundan kurtardı çocukları. Karısını, kızını sevmeyi öğretti insanlara. Kadınların da hakları olduğunu hatırlattı. Bir peygamber geldi, Bir din geldi ve kadınların insan olduğunu hatırlattı taşlaşmış kalplere. Allah'ın ayetleri 'insan' dedi. Kadın, erkek ayırmadı sadece 'insan' dedi. 
Müslümanlar karısını seven ona değer veren ve mabedi olarak gören insanlardır, Annesinin ayağının altında cennet olduğunu bilen insanlardır, kız çocuklarının Rabbin emaneti olduğunu bilen insanlardır. Yıllar yılı bizi kadınlarını kesen insanlar gibi gösterdiler. Bizim yanımızda Kadınlarımızın söz hakkı olmadığını sandılar. Kadınlarımızın ortalık yerde cazgırlık etmemesini, kocasının yanında sessiz duruşunu korkudan sandılar, bizim kadınlarımızın edepden sustuğunu anlayamadılar. Müslümanların hanesinde bir söz erkeğinse bir sözü de kadının vardır bunu bilemezler çünkü biz mabedimizi sokağa dökmeyiz. 
Orasını burasını açıp, barlarda erkeklerin kucağında gezmeyi hak sayıp, bizi ötelemeye çalıştılar. Mesele kıyafet meselesi değil, Kocasının yanında başkasıyla kırıştırmayı özgürlük bilip, bizi yobaz ilan ettiler. Bilselerdi, Müslüman kadınların asaletini kendi yaşam tarzlarına isyan eder intihar ederlerdi. Otomobilini kimseyle paylaşamayan, cep telefonunu kimselere veremeyenler kadınını başkasından kıskanmazken nasıl Müslüman'a dil uzatabilir? Nasıl Bizden daha fazla kadınına değer verdiğini iddia edebilir şaşırıyorum. Benim kanaatimce Müslüman Türkler kadar kadına değer veren başka bir millet daha yoktur. Bana şimdi yobaz diyecekler, dinci diyecekler, taraflı diyecekler. Evet doğrudur ben Müslümanım ve dinimin tarafıyım. Kadınıma değeri de Amerikada yanan kadınların hatırına değil, Dinimin emri olduğu ve böyle bir ahlakla yetiştiğim için veririm.

TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.