20.08.2024 14:40:00

292

Ebru Öztürk

 

Hafta sonunda bir farkındalığa daha imza atarak, hem bir eşiği daha aştığımızı duyurmak, hem de eşiği aşmamızda bizim elimizden tutup; destek verenlere, tüm epilepsililer adına teşekkür etmek istiyorum. 

Bizler erken genel kurul yaparak, 8 alt kurul oluşturmuş ve bu alt kurullarda bulunan üyelerimizi, değil kendileri, yakınları bile epilepsili olmayan, empati yapan uzmanlarımız olarak aramıza almıştık. Bugün bir de STK yöneticileri ile yan yana geldik ve bir üst basamağa çıktık. 

Haziranda gerçekleşen genel kurul öncesinde, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlıği ile çalışmalar yapmak için kararlar almıştı. Eczanelerde bulunamayan ilaçlar için çalışma başlatılmıştı. Değil bizim gibi ülkesini uluslararası platformda temsil eden, sadece ülke içinde hatta sadece il, belli ilçe için destekler veren ama bizi hâlâ fark etmeyenler için çalışma başlamıştı. 

Dün bir sorun daha çıkardı. Neymiş 69 maddelik tüzükte detaylar olmasına karşın 1 madde eksikmiş. Öyle mi Br daha toplarız arkadaşlari   Br daha toplanırız ama şunu çok iyi biliyoruz ki, o cümlenin anlamı, zaten 69 madde içinde vardı! Ama bir çok engel gibi,  bubda bizi engelleyemeyecek!

Yaz tatili münasebeti ile personelinin gelmesi için, yaz sonunu beklemiştik. Eylül yaklaşıyor, "o zaman gücü nasıl büyültünüz" diyerek gerçekleşen beyin fırtınası sonucunda, platform oluşturmayı karar verdik! 

Her birimiz çok farki amaçlar için yola çıkmış STK yöneticileriyiz. Birimiz 'şiddete hayır' derken, birimiz 'iş yerindeki haksızlıklara hayır', diğeri 'eğitim ve araştırmaların önünün kesilmesine hayır', diğeri 'sanatın engellenmesine hayır' diyor.  Aynı bizim 'epilepsilileri dışlayanlara hayır' dediğimiz gibi... 

Memleketlerini, siyasi fikirlerini bilmiyorum ama 1 milyon epilepsiliden,  yüzlerce milletvekillinden,  binlerce kamu çalışanindan  daha duyarlı, empati yapabilen kişiler olduklarını biliyorum! 

Sadece engelle karşılaşınca değil, engeli uzaktan görünce, konuyu anlayabilen kişileri görmeyi ne çok özlemişim... 

Engelsiz yaşamak için, engellerin engellenmesi, engelsiz yaşama erişilmesi, dışlamanın son bulması için, yanımızda olan herkesin yanındayız... 

Biz STK yöneticileri olarak bir adım attık. Dışlanma, baskı, ayrıştırma konularına "hayır" diyen her bireyin, dili, dini, memleketi ne olursa olsun, yanındayız... 

Epilepsililer olarak hâlâ ortaçağ zihniyetini yaşayan toplumumuzun %3’ü cin  çarpması, %6’sı bulaşıcı, %13’ü anne olamaz zihniyetini taşıdığı için, epilepsililerin %90'nı epilepsili olduğunu saklıyor!Bu zihniyeti, ancak epilepsili olmadığı halde empati yapan güç birliği ile ortadan kaldırabiliriz! Uygar seviyeye ulaşan ve ulaşmasına destek verecek her ele, elimizi samimiyetle uzanıyoruz! Ve bize uzanan her ele hoş geldin diyoruz... 

Hoş geldiniz sevgili platform üyelerimiz! Hoş geldiniz...


 


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.