25.02.2014 16:47:13

M.Mustafa Karayün

Büyükçekmece'nin göbeğinde bir gariban han. Merdivenleri necaset kokulu, boyası dökülmüş, kapısı penceresi kırılmış, tırabzanları dökülmüş, asansörü bozuk. Zaman zaman insan pisliğine maruz kalan bir han. Habire şikayet eden ama hiç bir iyileştirme girişimine destek olmayan sakinleriyle bu han Büyükçekmece'nin göbeğinde çarşı içinde bir vesika gibi duruyor. 31 sağlam dişin yanı başında çürük bir diş gibi. 
Bilin bakalım bu Han'ın sakinleri arasında kimler var. Delisi de var velisi de,  çağdaşı da var askeri de. Han'a girişten itibaren asılı olan tabelaları saymak istiyorum size. Ancak öncesinde hanın temizliği için uğraşan Büyükçekmece Ziraat Odası Başkanı Recep Erol ve Adom Ajans yetkilisi Ahmet Karayün'e teşekkür etmek isterim. Hanın kapısından girdiniz. Yazlık çaycı ile karşılaşırsınız. Kış aylarında paydos yaz aylarında iş başı yapıyor. Hemen üst kata çıktığınızda nezareti andıran demirlerle karşılaşırsınız ki burasıda Çarşım adında bir mağazanın personelinin sigara içme bölümü olarak kullandığı ikinci kattır. Zabıta arkadaşlar okuduysa yazıyı arada bir uğrasın bu sigara mabedine. 
Sonrasında bir üst kata çıkarsınız sidik kokusu eşliğinde merdivenler çeşitli madde ambalajları, sigara izmaritleri vs. ile kaplı halde. Saadet Partisi İlçe Başkanlığı karşılar sizi. Bir dönem ülkemizde İslam'ın Mücahitliği vizyonunu üstlenen partimizi Temizlik İmandan Gelir hadisini hatırlayarak geçerken Anadolu Gençlik Derneğine bakarak üst kata doğru devam edersin. Sonrasında sırasıyla Atatürkçü düşünce Derneği, Emekli Astsubaylar Derneği, Büyükçekmece Ziraat Odası en önemlisi ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ isim ile yaşantısının tezadına bakar mısınız? Sidik kokulu Çağdaş Yaşam. 
Bu Dernek yetkililerine seslenmek isterim ben bu derneğin bir ferdi olsam derneği kapatır giderim. Bir misafirinizi Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği merkezine davet ettiğinizi düşüne biliyor musunuz? İnsan gübresi, necaset kokusu,sigara izmariti, çikolata ambalajı ile çepe çevre sarılmış ama çağdaş ne kadar garip değil mi ancak asıl garip olan Bunu düzeltmek adına bir şey yapılmaması. Ziraat odası tek başına çırpınsa ne fayda mecburen o kaderi paylaşıyor onlarla. 
Han'ın bu kısmından yukarı çıkmaya devam ettikçe temizliği ve temizliğin kokusunu fark etmeye başlarsınız. Milliyetçi Hareket Partisi'nin katının döşemeleri de yenidir süreklide temizlenir.  Sonra ki katta  Adom Ajans ve Yerel Haber Gazetesi Merkez ofisi gelir, anlatmama gerek yok merak eden varsa buyursun ofisimizi ziyaret etsin, çayımızı içsin, yemeğimizi yesin, anlattıklarımı tek tek yaşasın 'Bakarsan Bağ Bakmazsan Dağ' atasözünü bizim burada nasıl yaşattığımızı görsünler.  
Saygılarımla...

TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.