30.03.2020 14:52:05

Nalan Savaş

Büyük Sınav

İnsanlığın büyük trajedi yaşadığı bu sıkıntılı günleri büyük bir sınav olarak algılamak gerekiyor.

Koronavirüs denen mikrop tüm dünyayı kıskacı altına alıyor. Küçük bir mikrobun büyük felaketlere yol açtığını, sağlığımızı ciddi ölçüde tehdit altına aldığını maalesef görüyoruz.

Her bireyin yapması gerekenler ve tedbirler hiç şüphesiz ki sağlıklı kalmamız açısından hayati önem taşımaktadır.

Devletimizin ve sağlık bakanlığımızın koronavirüs kapsamında aldığı önlem ve erken tedbirler sayesinde; bizde kurallara riayet ederek bu musibetten Allah’ın izniyle kurtulacağız.

Bizim için gece gündüz demeden çalışan ve hatta vefa eden tüm kıymetli doktorlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza emeklerinden dolayı çok teşekkür ederim. Bizlerinde hayatını riske atarak çalışan, hayat kurtaran sağlık emekçilerimizin söylediği kurallara uyarak destek vermek insanlık görevimizdir.

Her sıkıntının bir sonucu ve hedefi vardır. Biraz da takkeyi önümüze alıp düşünmemiz gereken bir süreçte olduğumuzu düşünüyorum.

Hayatın bir imtihan yeri olduğunu biliyoruz Elhamdulüllah… Biliyoruz da bu imtihanı ne kadar geçiyoruz? Yoksa bunun bilincinde olmayıp vurdumduymazlık mı yapıyoruz?

Demem o ki… Dünya gündemi koronavirüsü konuşuyor çünkü insan sağlığı tehdit altında.

Peki, günde sekiz bin çocuk açlıktan ölürken, Filistin’deki çığlık her gün yükselirken, insanlara işkence yapılıp bebekler katledilirken, Suriye’de, Afganistan’da Irak’ta, Pakistan’da insanlık dramı yaşanırken dünya gündemi oluşturamadılar mı?

Suriyeliler bombalardan kaçıp bizim ülkemize sığınırken, yüzlerine nefretle mi baktık acaba kendi menfaatlerimizi düşünerek…

Hayvanları katledip, onları da Allah’ın yarattığını düşünemedik, yaratılanı sevmek yaradandan ötürü anlayışıyla sevebildik mi? Uzatabildik mi elimizi yaralı yüreklere.

Rabbim imtihanımızı kolay eylesin inşallah. Görmezden geldiklerimiz içinde bizi affet Allah’ım. Her birimizin birbirinden sorumlu olduğu bu günlerde lütfen kurallara uyalım. Sabır edelim ve selamete çıkalım inşallah. Allah yar ve yardımcımız olsun.

Allah’a emanet olun…


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.