16.04.2024 09:33:00

Mehmet ERDİL

 

BÜYÜK FİYASKO!

 

22 küsür Yıl!

Sekiz bin küsür gün!

Bin yüz elli küsür hafta!

İki yüz altmış küsür ay!

 

Ve çeyrek asır..!

 

Vatandaş bu uzun süreyi sana tanımış!

Al senin olsun!

Ne yapacaksan yap! Demiş!

 

Ve,

Güvenmiş!

Açık çek vermiş!

 

Koca bir süre!

 

Daha ne yapsın..!

 

Kimse kimseye bu kadar tolerans tanımaz!

Baba oğluna böyle yapmaz!

 

İyi şeyler yapmadın mı!

 

Yaptın tamam…

Görmeyen gözlerimiz kör olsun!

 

Ama,

Fakat,

Ve melakin!

 

Bu sürenin sonuna kadar neden;

 

Adalete,

Asayişe,

Eğitime,

Tarıma,

Hayvancılığa bir arpa boyu yol aldırmadın!

 

Danışmanların, Bakanların, uzmanların ceo ların stratejistlerin üniversitelerin ne iş yapıyorlardı?

 

Sormayalım mı!

Sorgulamayalım mı!

Demeyelim mi!

 

Çin devletinde bile böylesine büyük olmayan Adalet binaları yaptın! yolluklar serdirdin! yaz kış çalışan klimalar taktırdın ama içine Adaleti 22 yıldır yerleştiremedin!

 

Vuran vurduğuyla,

Çalan çaldığıyla,

Öldüren öldürdüğüyle,

Dolandıran dolandırdığıyla kaldı!

Uyuşturucu kullanan çoğaldı,

Sokaklarımız meydanlarımız selametten uzaklaştı itin çakalın hakimiyeti başladı!

 

İçişleri bakanlığının kırmızı alarmlık asayiş istatistiklerini meclis komisyonlarına; okuyun bakalım bu rakamların dili ne diyor demedin!

 

Avrupa da bile olmayan modern eğitim kurumları yaptırdın, özlük haklarını düzenledin, taşa duvara hükmettin, her il ve ilçe milli eğitim müdürlerine padişahlık verdin ama içinde "adam" gibi adam yetiştirilmesini 22 yıldır sağlayamadın!

 

Gençliğimizin, çocuklarımızın içler acısı durumundan feryat eden ebeveynleri duymadın!

 

Kekik kokan yaylalarımız ve şarıl şarıl akan akarsularımız her ilimizde varken, Konya kadar devlet olan Hollanda, peynirin yetmiş çeşidini imal edip dünyaya satarken! bizi, kahvaltıda soframıza koyacak üç dilim peynire yarım kilo kıymaya hasret, kuyruğuna da mecbur bıraktın!

 

Kiracıları, işyeri ve ev sahiplerinin vicdansızlığına terk ettin! vergi acımasızlığına ve iş bilmez kamu çalışanlarının insafsızlığına bıraktın, teker teker işyerlerimizin kapatılmasına seyirci kaldın!

 

Daha neyi sayayım usta!

 

Aslında birazda alternatifsizliğinin rahatlığını yaşayarak işi gevşek tuttun ve silik muhalefetlerin varlığıyla bu günlere geldin!

 

Bıçağın kemiğe dayandığını duymadın!

 

Sana güvenen kitlelere büyük hayal kırıklığı yaşattın!

 

Beceremedin!

 

Olmadı usta!

 

Böyle olmaz!

 

Böyle jübile bile olmaz!


Saim Öner
16.04.2024 12:49:10
Mehmet bey vicdanınızın sesine tercüman olmuşsunuz. Önceden de yine ara sıra terennüm ediyorsunuz sonra mahalle baskısı galip geliyordu. Liste o kadar uzun ama yapabildikleriniz bile güzel. İhalar sihalar sadece yeşil alanlar değil kalpler de betonlaştı. Ne diyelim herkes gibi her millet te kaderini yaşar bizde yaşamaktayız.

Zekeriya Şahin
16.04.2024 13:57:41
Bu olumlu eleştirinizi sadece bu sayfada değil, Akparti Halkla ilişkiler birimine de gönderseniz çok güzel olur, kanaatindeyim.. Böylesine etkili bir tahlil ve eleştiriyi her sâhibi kalem yapamaz.. Elinize emeğinize sağlık komutanım.

Orhan orakçı
16.04.2024 16:08:34
Malesef Kıymetli komutanım acı gerçekle temayüz ettik 25 da berheva olan ömrümüze yanalım? Eskiyen bimamı" .5 Yılda 20 kaþına nasıl yapacağımı mi düşüneyim? Bu işbilmezlerin,Megalomanların, Ülkeyi" Kendi Elleriyle yaptıkları yanlışlıkla arla" CHP Teslim etmelerinemi yanayım"!Üst kimlik olarak kullandıkları İslama" Verdikleri tahribatamı yanayım.? Söylermusin usta; Hangisine yanayım.

TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.