18.09.2013 16:18:22

M.Mustafa Karayün

 Efendim bir müddet ara verdikten sonra cümleten merhaba. Bu yıl yurdum insanında ki tatil merakı bir ara beni korkutmadı değil. baktım ki giden 15 gün, 1 ay gelmiyor, 'benim neyim eksik' dedim çıktım yola, 4. gün birde baktım İstanbuldayım, insanlar işden güçden nasıl kopup gidiyor bu kadar uzun süre bilmiyorum ama ben yapamıyorum yapanada helal olsun diyorum. Lafı çok uzatmadan meseleye gelmekte yarar var, Büyükçekmece'nin her karışını, her partisini, her adayını geziyor, görüyor, biliyoruz. 18 yıldır bu topraklarda yaşamanın bir artısı olsa gerek ki, tanınıyor seviliyoruz. Her gittiğimiz sohbette siyaset mutlakaki açılıyor ve her kesimden insanın fikirlerini biliyoruz. 'Bilmem kim aday olursa partime oy vermem ona veririm' diyende var, düzene küfreden de var, halinden memnun olan da, oy vermeyi düşünmeyende.

Fakat seçimlere kısa bir süre kalmasına rağmen adayların henüz netleşmemesi heyecan yaratan bir durum. CHP Kanadında aday adayları başvurularını yaparken, AK Parti'nin henüz böyle bir girişi yok, MHP'de ise aldığım bilgiye göre tek başvuru Meclis Üyesi aday adaylığına Cemil Yalanuz tarafından yapıldı. CHP kanadında aday adaylarının yanısıra Dr. Hasan Akgün faktörü su götürmez bir gerçek. Bir gurup Partili'nin Hasan Akgün'e muhalefet olduğu da söylentiler arasında yer alırken, partililerin ve seçmenlerin büyük bir bölümü ise Akgün'süz bir CHP'nin kazanasının mümkün olmayacağını söylüyor.

Öte yandan AK Parti'nin ne yapacağı nasıl bir aday belirleyeceği merak konusu. Yakın Çevresinde aday adayı olacağını söyleyen yada halkın yakışma yaptığı isimler şöyle; İlyas Çakır, Dr. Önder Eryiğit, Recep Erol, Av. Celal Babayiğit, Ekrem Görçeker, İlker Gürbüz, Okan Gülkoku, H.Avni Sandıkçı, İsmail Gündüz, Enver Yılmaz. Bu isimlerden kimin aday gösterileceği merak konusu. Bir yandan kimi ismi geçen şahıslar harıl harıl çalışırken, öte yandan sessizliğini koruyanlar çoğunlukta.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'artık kimseyi sırtımızda taşımayacağız, halkın istediği isimleri aday göstereceğiz' dediğide fısıltı gazetesinde yer alan haberler arasında. Bu sözler başbakan tarafından söylendi ise ne anlama geldiği yorumunu sizlere bırakıyorum fakat bilinen bir gerçek varki bu seçimler çok renkli geçecek. Örneğin Ak Parti'nin kalesi olan Tepecik bölgesinde 3 kişiden 2'si Hasan Akgün'den memnun olduğunu söylerken, Sosyal Demokrat olarak bilinen Batıköy'de ise Ak Parti safları gittikçe sıklaşıyor.

Bir diğer söylenti ise Ak Parti'nin CHP İstanbul adayını beklediği yönünde, eğer Sarıgül aday olursa CHP'nin İstanbul'da ivme kazanacağı ve Sarıgül'ün ilçe Belediye Başkan Adaylarını kendi belirleyeceği söylenmekte. Büyükçekmece'de Sarıgül'ün tercihinin ise kesinlikle Akgün yönünde olduğu dedikodular arasında. Bu yapılanmaya göre ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Anketlerde, temayül yoklamalarında, teşkilat yönetiminde onaylanmayan hiç bir ismi aday göstermeyeceği söylenmekte.  Elbette biz duyduklarımızı aktarmakla yükümlüyüz.


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.