26.01.2024 11:18:00

Aynur YAVUZ

 

CENNETTE DÜĞÜN VAR

İsrail’in abluka altındaki Gazze şeridine 7 Ekim 2023’te başlattığı saldırılarda şehit olan Filistinlilerin sayısı 25 bin 490’a, yaralı sayısının ise 63 bin 354’e yükseldiği haberleri geliyor. Filistin’de Müslüman kanı akmaya devam ediyor. 

Zalim İsrail hiç acımadan katliam yapıyor. Gazze enkaz yığınına döndü. Yıkıntıların arasında yaşam savaşı veren halk arasında açlık ve susuzluğun yanında ilaçsızlıkta en çok çocukları vuruyor. Mısır Refah kapısı kapalı önünde silahlı mısır askerleri açlık nöbeti tutuyorlar evet yanlış duymadınız açlık nöbetindeler tel örgülerin arasından Gazze’ye yiyecek sokulur endişesi ile tur atıyorlar. 

Gazze halkı Dünyaya iman dersi veriyor aylardır. Bombalardan kurtulanların kurşunlara hedef olduğu, kurşunlardan kurtulanların açlığa susuzluğa mahkûm edildiği Gazze’yi tüm dünya izliyor. İman varsa imkân da vardır diyerek sokağa taşan lağım suyunu süzüp çocuğuna içiren baba, hayvan yemlerini öğütülerek un haline getirip ekmek yapan anaları kainattaki her canlı gıpta ile takip ediyor.

Her evden mutlaka şehitler çıkıyor. Bazan bir aile topyekûn Rabbine kavuşmuş iken, geride kalanlar küçük büyük herkes birbirine sahip çıkıyor. On yaşlarında bir kız çocuğu iki yaşındaki kardeşine annelik yapıyor. Bizler her can kaybı için üzülüp karalar bağlarken onlar kayıp demiyor “şu kadar şehit kazandık” diyorlar. Filistinliler şehitlerini gömüp sonrasında şehitleri ile yaşamasını öğrendiler. Onların aldığı yaralar onları yaralamıyor, büyütüyor. Şehadet büyütüyor diriliş onları daha da cesaretlendiriyor.

Danya 17 yaşında daha hayatının baharında gencecik bir kızdı. Bir gün okuldan eve dönerken arama noktasında Siyonist asker Danya’dan peçesini açmasını ister. Danya açmamak için direnir askerin yüzüne dik dik bakar. Danya’nın bakışlarından rahatsız olan asker, genç kızı kafasından vurarak şehit eder. Hızını alamaz cansız bedenine mermiler yağdırır. Genç kızın mis kokulu şehit kanı yayılır oracığa. Danya’nın şehadet sonrası resimleri her yere yayılır. 

Bu haberleri duyup resimleri gören Filistinli Raid adındaki bir genç bunu sosyal paylaşımlarla yaygınlaştırır. Şu cümlelerle Müslümanları duyarlı olmaya davet eder; “Bu kız sizin kardeşiniz olsa ne yapardınız?”

Daha sonra Raid Danya’yı şehit eden askeri bulur ve bıçaklar. Siyonistlerde Raid’i tek kurşunla alnından vurarak şehit ederler.

Raid’in cenaze törenine Danya’nın babası da iştirak eder. Hiç kimsenin ummadığı bir anda şehit Raid’in babası kalkıp, Şehit kızın Danya’yı şehit oğlum Raid’e istiyorum der… Daha sözünü tamamlamadan Danya’nın babası; “Şehit kızımı şehit oğluna verdim tebrik ediyorum, hayırlı olsun. Firdevs-i a’la’da düğünleri olsun” der.

“Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyin” emrini yerine getiriyorlar. Böylece inanan İnsanları iliklerine kadar silkeliyorlar. Dünyalık için koşturmamızdan, sanal dünyada başkalarının özel hayatlarını takipten, israf çukurlarında boğulmaktan çekip aldı duyanları okuyanları. 

Filistinli Gazze’li kardeşlerimiz tevekkül ve teslimiyet hususunda bütün dünyaya Fazilet dersi veriyorlar. İman kuvvetlendikçe tevekkül ve teslimiyetinde kuvvetlendiğini gösteriyorlar. 

Selam ve dua ile 

Aynur YAVUZ


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.