7.03.2019 17:28:37

Nilüfer ALBAYRAK

Değerli okuyucularım; bu ayki yazım siyasetin gerçek yüzünü göstermek üzerine olacak. Bildiğiniz gibi şu an yerel seçimler tamamen genel seçimlere dönmüş durumda. Hangimiz görmüyoruz bu durumu?

Politik düşünceler yüzyıllardır devam etmekte. Kraliyet, padişahlık döneminden tutun şimdiki zamana kadar... Teknolojinin de ilerlemesiyle beraber dünya artık ülkelerini tanımaktadır.  Halkın siyaset görüşleri farklı kutuplarda dolaşmaktadır. Bunlar birkaç parçaya bölünmekte olup asıl azınlık ise siyasete boyun eğmeyen halktır. İşte asıl gerçek siyaset onlardır. Çıplak siyaset dememin nedeni de bundan dolayı. Buna örnek verecek olursam;

Afrika’da yaşayan halk yarı çıplaktır, açtır. Onların bedenlerine değil, onların acılarını görüyoruz gerçeklerden biri bu. Diğer bir gerçek ise sokaklarda yaşayan, çöp toplayan ya da akli dengesini kaybetmiş deli divane dolaşan bir insan. Yani anlayacağınız yaşamın ne kadar kıymetli olduğunu, acıyı yaşayan ve açlığı çeken bilir. Şimdilerde ise üzerine giydiği paltoyla cebindeki cüzdanı ile ya da arabasına binip konforlusunu yaşayanlar bunlar gizli saklı siyasetçiler.

Belki düşünemiyorlar veya yaşayamadıkları için de olabilir. Paylaşmayı bile unutan bir toplum olmuşuz. Biraz daha itibar için aynı ölümü yaşayacağımız insanlara düğme ilikler olmuşuz. Komşusu aç yatarken, boş ver o da çaba harcasın kazansın yesin deyip kafasını yastığa rahat koymuşuz. Empati yapmayı unutmuşuz.

Şimdilerde ise sadece halk insanına değil, esnafa STK kuruluşlarına, işverenlere soru sorma hakkı doğmuş. Biri çıksa kral çıplak dese onu asacak kadar katılaşmış insanlar. Ya o masum olanlar? Gözlerine perde çekilen insanlar… Onlar sadece evlerine bir lokma götürmek için kim nasıl biri demeyip düşünmeden oylarını veriyorlar. Ah bir bıraksalarda halk yönetse ülkeyi, inanın şimdiki politikacılar gibi boş vaatleri de olmaz onların ne de reklam afişleri ne de o çok bağırtkan seslerin yankıları. Ver elini, tut elimi, birlik olalım diyenler o kadar çok ki…

Sen geleceksin, gideceksin.

O gelecek, gidecek.

Öteki de yerinde kalmayacak,

Ama halk hep ayakta kalacak…

Seni değil onu, bunu değil,

Ben halkımı alkışlıyorum ayakta bilesin.

Sizi tutanlarıda tutmayanlarıda,

Uyuyanlarıda, uyumayanlarında…

Nilüfer ALBAYRAK (nilTyum)


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.