3.12.2022 09:41:00

Onur ERDOĞAN

DENEMEYİ BIRAKMA!

Hepimiz, hayatımızın bir döneminde her şeyden sıkılıp tek düze bir yaşam sürdüğümüz fikrine kapılmaktayız. Hatta bazen bu durumun hep devam edeceği, sorunların ve zorlukların üstesinden gelemeyeceğimizi düşünmeye başlarız. Hele etrafımızda bu kötü düşünceleri biraz daha destekleyen ve bizi olumsuzluklar denizine iyice sokan birkaç yakın arkadaşımız varsa, işte o zaman uykusuz geceler başlamış demektir.

Bu karamsarlık bir taraftan bizim yaşama karşı duruşumuz ve azmimizi yerle bir ederken, diğer taraftan önce hayallerimizi, sonra duygularımızı yok etmeye başlar.

Zihnimizde kurduğumuz bu düşünce dünyasında yüzerken boğulmamak için çok çaba göstermeniz gerekiyor.

 

Negatif tüm düşüncelerden uzaklaşmak için öncelikle süreklilik arz eden ortam ve arkadaşlarından uzaklaşın ve bir süre görüşmeyin. Hatta gittiğiniz yeni ortamlarda yeni insanlar tanımaya gayret edin. Farkında olmadan çevremizdeki insanların hakkımızda düşündüklerini çok önemsiyoruz. Hepsinden önemlisinin, sizin düşünceleriniz olduğunu hatırlayın. Yaşayacak bir hayatınız daha yok! Nasıl olacağına siz karar verin.

 

Tüm kötü düşüncelerin önce ne olduğunu tespit edin ve size göre sebeplerini bir kâğıda yazın. Sonra yırtıp atın, kurtulun.

 

Geçmişte yaşadığınız olumsuzlukları tekrar düşünüp kendinizi yargılamak yerine, ileride yapmak istediklerinizi düşünüp sadece onlara odaklanın.

 

Toplumsal olarak hepimize öğretilmiş doğrular yerine, kendi doğrularınızı belirleyin. Tüm olaylara iki taraftan da bakarak objektif düşünmeye çalışın.

Mutlaka karşımızdaki insanların olaylar karşısında vereceği tepkileri, duygu ve düşünceleri anlamaya çalışın. Empati yaptığınızda mutlaka onu kazanacaksınız.

Karşınıza çıkan sorun ne olursa olsun, kendinize pozitif bakacak bir açı bulmaya çalışın.

Hislerimiz çoğunlukla bizi yanıltabilir. Sadece hislerinizle değil, olayın gerçekleriyle karar verin.
Yaşadığınız olayın sonucuna değil, olaylar diziliminin sonundaki hep bahsedilen büyük resmi düşünün.

Sadece kendinize güvenin ve içinizden gelen güce sarılıp, yola devam edin.

Başarısızlığının en büyük sebebi kendi içindeki gücü fark etmeyip, denemeyi bırakman olabilir mi acaba?

 

Onur ERDOĞAN 


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.