20.06.2015 12:01:16

Ahmet Karayün

Türlü çeşit kampanyalar yapan firmalarla sık karşılaşıyorsunuz değil mi?
n11.com dan alışveriş yaptım ve garanti bankası bonusa 111 TL bonus yükleyecekler(di!)
Tuzak 1: 
Kampanya detaylarında küçük puntolarla otüzüç bilmem kaça mesaj atın geri bir mesaj gelecek vs. yazıyorlar. Sen n11.com'a üyesin, panelin var ve alışverişimi yapınca bonusum yüklenecek zannediyorsun. Alışverişi yapıyorsun ama bonus göremiyorsun. Aradığında ALIŞVERİŞTEN ÖNCE falan yere falan filan gibi bir mesaj atacaktınız cevabıyla karşılaşıyorsun.

Tuzak 2:
Velev ki mesajı atmıştın. Mayıs ayındasın farz edelim. Yine kampanya detayında küçük puntolarla Haziran'ın bilmem kaçında bonusun yüklenecek 1 hfta içinde harcamazsan geri alınacak diyor. 
Buradaki tuzak şu ki; Taa önümüzdeki ayın bilmem neyinde yüklenecek bonusu unutuyorsun, takip edemiyorsun. Unutturmak için uzuun bir zaman veriyorlar. Halbuki alışverişi yaptığın anda kampanya muhatabı n11.com senin alışveriş kodunu yada cep numaranı otomatik bankaya bildirip banka kartına puanını yüklese. Olur ama olmaz. Bankanın yüklemesine gerek de yok n11.com panelinde otomatikman bu hakkı kazansan. Mümkün ama mümkünsüz.

Tuzak 3: 
Belirli bir sürede harcanması gerek. Süre nedense çok kısa bir süre. İşi gücü bırakıp bu bonusu harcamaya adamalısın kendini ki ancak yakalarsın. 

Tuzak 4:
Kazanılan hak geri alınmaz. O kart durduğu müddetçe o puan, o para orada durur. Ne demek geri alıyorum? 

Tuzak 5: 
Bu benim başıma geldi n11.com'da. Tarihe baktım 16 Haziranda yüklenecek yazıyor. Ben de kendime mail attım '16 Haziran'da unutma' diye. N11.com'a girdim panelimde böyle bir para görmeyince aradım. 'Efendim 10 Haziranda yüklendi 17 Haziranda silindi' dediler. Muhtemelen n11.com sitesi bu kampanya tarihini böyle büyük verdi ve ben notlarıma buradan aldım. Geçmiş kampanyalarla ilgili detaylar siteden anında silinmiş. 

Müşteri şeycisi kız 'Bize inanmazsanız bankayı arayın sorun, kampanya tarihi böyleydi' dedi. 

Baktım ki Garanti bankası da n11.com da Doğuş Grubuna ait firmalar. Yahu bozacının şahidi Şıracıdır. Demek ki komplikesiniz siz. Demek ki kampanyalarınızı hep böyle yanıltma, aldatma, illüzyon üserine kurguluyor; voleyi vuruyorsunuz.

Sizinle başa çıkamayız vesselam. 

Velevki tarihi ben yanlış gördüm yanlış not aldım. Ne fark eder ki? Yapılan kampanya uygulaması dipten başa haksız, dipten başa yanlış ve kötü amaçlı.

Devletin bu tür kampanya hırsızlıklarına dur demesi gerek. Milleti kandıran, sömüren ve çuvalla para kazanan bu aymazlar kanunları nasıl kendi lehlerine çevireceklerini de iyi bilirler ama devletin bu işe el atması şart. 

Kampanya yapmak böyle hilekarca olmamalı.

Yapıyorsa kampanyasını, indirimini bindirimini adam gibi yapmalı.

Hadi devlet baba.

TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.