6.02.2024 09:38:00

Rüzgar Büyüktankaya

 

Dilber Dansı..!

Sevgili okurlarım her zaman her yerde olduğu gibi bilgi kirliliği oluşmaya devam ediyor. Nedir bu bilgi kirliliği...?

   

Konumuz pavyonlar ve pavyonlarda ki dilber dansı.....

O kadar dans çeşidi varken pavyonda çalışan bir kadının dansı gündem oluyor...?Neydi bu dans özelliği amacı neydi aklımda deli sorular.

Pavyonda başlamak istiyorum .Uzun yıllardır pavyonlar erkeklere hizmet veren rahatlatıcı etkisi olan bir takım mekanlar.

   

Erkekler pavyona gidermi gider.Evde canı sıkılan mutsuz olan andropoza giren yaşı gecmiş erkekler yada parasını nereye harcayacagini bilemeyen sapığı tacizcisi takıntılısı şöyle bir hava değişimi atmosfer değişikliği rahatlamak için gider pavyona alkol alır masasına kadın çağırır kafasını dağıtmak ister içerde içer masadaki kadının görevi erkeğe içirmek ve komisyon almak .Kadının koluna ne kadar bilezik takılırsa gecenin sonunda masadaki kadın mekandan bilezik değeri kadar para alır ve  çıkar.Pavyonda çalışan kadının görevi mekana erkekleri çekmek alıştırmak bol bol alkol almalarını ve her zaman gelmelerini sağlamak.Bazende canı isterse dışarda hoşlandığı ya da hoşlanmadığı erkeği rahatlatmak cinsel yönden .Bu durum mekanın çalışma kuralı olmasa da para için bu durumun

içinde olan pavyon kadınları da var .

Kadınlar pavyonda çalışmayı neden seçer....?

Bazen istemeden mekana düşen kadınlar  yaşı küçük kandırılarak pavyona düşürülen zorla çalıştırılan kızlarımız bazende "normal işte çalışıp taciz edilecegimi biliyorum en iyisi pavyonda çalışayım da daha çok kazanayım "düşüncesi içinde olan kadınlara da rastlamak mümkün.

 Pavyonlar da istemediği halde güç  ve tehdit kullanılarak zorla çalıştırılan yaşı küçük kızlarımızı da unutmamak gerekir.

   Memleketinden kopan evinden kaçan kızların pavyonlarda çalıştırıldığı da bilinmektedir.

Dilber dansının özenilecek bir yanı olmadığı gibi üzülecek ve acınacak bir hali olduğunu hepimizin görmesi gerekir. Dilber dansı erkeği tahrik etmek cinsel yönden uyarmak pavyonun para kazanmasını sağlamak erkekle dolup taşan bir gece geçirmesi dilber dansını yapan kadının veya yaşı küçük kızların istemeyerek bu dansı gerçekleştirmesi hepimiz için kabul edilir bir durum olmaması gerekir .

Pavyonlarda çalışan ve dilber dansı yapmaya zorlanan kadınlar ve istanbul Karaköyde zürafa sokakta kapanan genelevlerinde çalışan ya da çalışmak zorunda kalan kadınları yaşı küçük kızlarımızı hatırlamak gerekiyor. Emniyet tarafından yapılan baskınlarda mağduriyetini bile dile getirmesi engellenen canı börek çekip lakin dışarı çıkmasına izin verilmeyen yaşı küçük kızlarımıza orda çalışan temizlik yapan kadınların bu kızlara acıyarak gizli gizli canı cekipte alamadığı böreği temizlikçi kadının aldığını hatırlamak gerekir.

Pavyon ve dilber dansı içler acısı yaşı küçük kızların buralarda gerek şiddet uygulanarak gerek tehditlerle ve birçok kızımızın pavyon kavgalarında canından olduğu  hayat hikayesidir acınacak halimize gülmeyelim. Özenmeyelim özendirmeyelim .


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.