16.11.2021 11:09:47

Aynur YAVUZ

İdam Geri Gelmeli!

Türkiye’nin gündemine yine kadın cinayeti oturdu. Ülkemizde hızla artan kadın cinayetlerine bir yenisi daha eklendi, moraller bozuldu yerle yeksan oldu.

İstanbul'a iş için gelen Mimar Başak Cengiz, iş dönüşü Ataşehir'de akli dengesi yerinde olmayan bir manyak tarafından kılıçla katledildi.

'Direnemeyen Bir Kadın Seçtim...'

Katil ifadesinde, 'Çok canım sıkkındı. Bir kadını bıçaklamayı düşündüm. Evdeyken birini öldürmeyi planladım. Elime kılıcı alıp dışarı çıktım. Öldürebileceğim, bana direnemeyen birinin, bir kadının geçmesini bekledim. Karşıma o çıktı, öldürdüm' dedi.

Özel bir üniversitede mühendislik okuyan, aynı zamanda Açık Öğretim Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Can Göktuğ Boz'un, daha önce 5 yıl psikolojik tedavi 17 gün uyuşturucu tedavisi gördüğü yazılıp çiziliyor.

Akıllara şu sorular geliyor.

Beş yıl psikolojik tedavi gördüğü söylenen uyuşturucu bağımlısı manyağın ailesi, dengesi bozuk çocuklarını neden başıboş sokağa bırakırlar? Hem de elinde kılıçla.

Psikolojik sıkıntıları olan birisi iki üniversitede birden nasıl okuyabilir?

Gözü dönmüş katillerin ortak savunmaları ya cinnet geçirirler, ya da psikolojileri bozuktur.

Gözünü kırpmadan keyfi masum bir kızın kanına gir, sonra psikolojik sıkıntıları vardı diyerek insanın aklı ile alay etmeye kalk.

Bu ülkede yasalar değişmediği, idam geri gelmediği müddetçe kadına, çocuğa hayvana kısacası masuma, mazluma uzanan kanlı eller bitmez.

28 yaşında hayatının baharında, evlenip yuvasını kurma hayalleri kurarken kara toprağa giren Başak Cengiz gibi masumlar ne ilk olur ne de son.

Haziran 2021’de 18, yılın ilk altı ayında 130 kadın, erkekler tarafından öldürüldü. Yasalar değişmediği idam gelmediği müddetçe de öldürülmeye devam edecekler.

Şimdi bu cani cezaevine konacak, ailesi en güçlü avukatları tutacak akli dengesi yerinde olmadığını ispat etmeye çalışacaklar, başarılı olurlarsa cani bir kaç yıl tedavi sonrası salıverilip sokaklarda, 'Canım sıkıldı, kimi öldürsem' diyerek bu kez elinde ya bıçakla ya da silahla gezecek, önüne çıkan ilk kadını takip edecek arkadan saldıracak günahsız masum kadını, kızı belki de çocuğu hayattan koparacak. Ocaklara ateş düşürecek.

Belki kurban sizin kızınız, evladınız hatta siz kendiniz bile olabilirsiniz. Her an katilin hedefi haline gelebilirsiniz.

Caydırıcılık açısından İdam mutlaka gelmeli.

Kadına, çocuğa, hatta hayvana işkence eden, öldüren canilere;

Kısasta hayat vardır.

'İdam Ya Gelecek Ya Gelecek'

Selam ve dua ile

Aynur YAVUZ


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.