24.07.2024 12:45:00

298

Zeynep ÇAĞLAR

    Doğa İle İçiçe Bir Gün

 

Hafta sonu  Karabük ,Kastamonu keşfi yapma fırsatım oldu. İlk durağımız  Karabük’te bulunan Cumhuriyet Çikolata Müzesi idi .İçeriye girdiğinizde ana size mutluluk verecek olan o çikolatanın müthiş kokusunu duyuyorsunuz. Müzenin duvarları bile çikolata ile kaplanmış.12 ton gerçek Belçİka çikolatası kullanılan müzenin yapımı bir yıl sürmüş. Müzede  çikolatadan yapılan eserleri gördükten sonra, çikolata alışverişi yapma imkanı da bulunuyor.Karabük’ e gitme fırsatı olanların ,tatlı bir mola verebilecekleri bir konum burası. 

Kastamonu gezisi ise dağların doğanın temiz havanın tadının çıkarıldığı bir gezi oldu. İçerisinde Kastamonu’nun  doğa harikası iki kanyonunu  biraz zor  ve yorucu da olsa gezdim , çok güzel ve farklı bir deneyim oldu.  Horma Kanyonu Pınartepe’de oluşmuş bir kanyon .Yaklaşık 1,5 saat süren(3 km) bir yürüyüş parkuruna sahip kanyonda gittikçe daha da zorlaşan bir yürüyüş sizleri bekliyor, sebebi ise gittikçe daralan bir alanda yürünüyor olması. Fakat bunun yanında  yürüyüş boyunca temiz hava ciğerlerinizi açıyor. Kanyonun sonu Ilıca Şelasi’ne çıkıyor. Kanyona çıktığınızda geri dönüşü yok  yürüyüş alanını bitirmeniz gerekiyor.

İkinci kanyon Valla Kanyonu. Dünyanın en derin ikinci kanyonu.Devrakani çayında oluan bir kanyon. Biraz daha tehlikeli ve yorucu bir kanyon ilkine göre ,çünkü yollar engebeli, kaygan . Kanyonun bitiminde bulunan dönemeçli merdivenler ile en yükseğe çıkmak biraz cesaret istiyor. Adrenalin sevenler bu fırsatı mutlaka değerlendiriyor. Kanyonun bitimi ise farklı bir yola çıkmadığı için gelinen yol tekrar geri dönülmek zorunda. Kültür gezilerini ,macerayı ve farklı deneyim yaşamayı sevenler için gidip görmeleri gereken bir yer  Kastamonu. 

 

 

 

 


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.