29.03.2017 16:19:21

Ruhi Orhan

 Değerli    Tüketiciler,    
                                                                                                                                   
15. Mart 2017 Yılında “Dünya Tüketici Hakları Günü’ dür.
Bizleri destekleyen tüketicilerimizle birlikte  “DÜNYA TÜKETİCİ HAKLARI GÜNÜ”NÜ Kutlamak ve tüketicilerimizin ne kadar korunduğunu anlamak ve anlatmak için, konferans, seminerler, paneller yoluyla, 15 Mart Günü de alanlarda taleplerimizi dilimizin döndüğünce ilgili ve yetkililere duyurmaya çalıştık peki nedir bu taleplerimiz biz Tüketiciler hala;                                
* DÜNYANIN EN PAHALI AKARYAKITINI KULLANMAYA DEVAM EDİYORUZ.                                                                  
* ELEKTRİKTE KAYIP KAÇAK BEDELLERİ VE DİĞER KESİNTİLER DAĞITIM BEDELİ ADI ALTINDA ALINMAYA DEVAM EDİYOR.                                                                                                                                              
 * İTHAL EDİLEN DOĞALGAZ FİYATLARI UCUZLAMASINA RAĞMEN TÜKETİCİLERE YANSITILMIYOR.                             
* İLETİŞİM ÜCRETLERİ İLAVE VERGİLER NEDENİYLE HALA ÇOK YÜKSEK.                                                                        
* HAKSIZ VE HUKUKSUZ OLARAK ALINAN SABİT ÜCRETLERLE (Telefon, Elektrik, Su ve Doğalgaz ) DAHA PAHALI YAŞAMAYA DEVAM EDİYORUZ.                                                                                                      * YÜKSEK YARGI KARARLARILARIYLA HAKIZ VE HUKUKSUZ OLDUĞU TESPİT EDİLEN BANKA DOSYA MASRAFLARI VE KREDİ KARTLARI AİDATLARI KESİNTİLERİNİN DEVAM ETMESİ İÇİN YASALAR ÇIKARTILIYOR.     
* YÜKSEK YARGI TARAFINDAN HAKSIZ VE HUKUKSUZ OLARAK TÜKETİCİLERDEN ALINAN KAYIP-KAÇAK İPTALİNİN HÜKÜMET TARAFINDAN UYGULANMASI BİR YANA, HÜKMET HUKUKSUZ BİR ŞEKİLDE YARGI KARARINI YOK SAYMAK ÜZERE KANUN ÇIKARMAKTADIR.                                                                                                      
* TÜKETİCİER İÇİN KAZANILMIŞ BİR HAK OLAN ÖN ÖDEMELİ KONUT SATIŞ KOŞULLARI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME KARARLARI İLE KANUNSUZ VE HUKUKSUZ BİR ŞEKİLDE TÜKETİCİLERİN ALEYHİNE DEĞİŞTİRİLİYOR.                                                                                                                                                                   
Bütçe açıklarını kapatmanın tek yolunun vergi salmak olduğu düşüncesinde olan siyasi iktidarlar, halkımızı ve tüketicilerimizi Dünya’nın en yüksek vergisini ödeyen vergi mükellefleri haline getirmiştir.                                                                                                          
Çalışanlar ve emeklilere yapılan ücret artışında oldukça cimri davranan hükümetler başta akaryakıt olmak üzere her türlü mal ve hizmetlere yapılan zamları otomatiğe bağlayarak hayatı çekilmez hale getirmişlerdir.                                                                                                           
Değerli tüketiciler,
Tüm bu olumsuz tabloya rağmen biz tüketiciler, dün olduğu gibi bu günde her platformda elde etmiş olduğumuz kazanımları korumak, yeni ve kalıcı kazanımlar elde etmek için mücadelemize devam etmekteyiz.                                                                                                         
Yurt düzeyinde verilen tüketici mücadelesinin daha örgütlü ve koordineli çalışmasını sağlamak amacıyla, 2015 Yılında Türkiye çapında mücadele veren tüm tüketici örgütleri ve dernekleri bir araya gelerek oluşturulan “Türkiye Tüketici Hareketi Platformu” Önümüzdeki dönemde “TÜKETİCİ DERNEKLERİ KONFEDERASYONU” nu oluşturmak üzere çalışmalarına devam etmektedir. Kendi faaliyetleri arasında özgür ve bağımsız mücadele verecek olan platforma dahil olan tüm tüketici örgütleri ve dernekleri, özellikle toplumun tamamını ilgilendiren hak ihlallerine karşı güçlerini birleştirmelerinin önümüzdeki dönemlerde Türkiye Tüketici mücadelesine ivme kazandıracağını düşünmekteyiz.
TÜM TÜKETİCİLERİMİZİN “15 MART DÜNYA TÜKETİCİ HAKLARI GÜNÜNÜ KUTLAYAN” TÜKETİCİYİ KORUMA DERNEĞİ OLARAK DİYORUZ Kİ; EVRENSEL TÜKETİCİ HAKLARIMIZIN KORUNMASI İÇİN, ANAYASAL HAKLARIMIZIN KORUNUP GELİŞTİRİLMESİ İÇİN, ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN, İNSANCA YAŞAMAK İÇİN SESİMİZİ ÇIKARALIM, MÜCADELE EDELİM, TÜKODER’DE ÖRGÜTLENELİM.
TÜKODER- TÜKETİCİYİ KORUMA DERNEĞİ BEYLİKDÜZÜ ŞUBESİ
Haksızlığa uğradığınız da Tükoder sizlerin yanınızda olduğunu unutmayınız öğrenmek istediğiniz konuları bize yaza bilirsiniz, sağlıkla kalın bizi takip etmeye devam ediniz.
Telefon: 0212 873 25 23 – orhanruhi@hotmail.com
Tükoder Genel Başkan Yardımcısı,
Tükoder Beylikdüzü Şubesi Başkanı,
Ruhi ORHAN

TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.