18.02.2023 16:55:00

Rüzgar Büyüktankaya

Dünyanın Sonumu Geliyor....?

 

Sevgili okurlarım 6 Şubat yüreklerin durduğu 10 ilimizde 7.7 ve hemen ardından 7.6 ikiz deprem dediğimiz büyük yıkıcı yürekleri durduran insan aklını durduran depreme uykuda yakalandık. İkiz depremin kardeşleri dediğimiz ardçı sarsıntılarında yaşandığı 10 ilimizde  bölgemizde büyük can kaybı ve tahribat oluştu.Tüm kaybettiklerimize Allah'tan rahmet yakınlarına sabır diliyorum.

 

   Tarihte de bu tarz afetlerin depremlerin sel felaketlerinin yangınların yaşandığını görüyoruz.Sel felaketlerinin önüne geçemiyoruz yangınları elimizden geldiği kadar söndürmeye çalışıyoruz peki depremlerin önüne geçebiliyormuyuz....? Hayır .Şimdi konu nereye gelecek diye merak ediyorsunuz değilmi..? Gerçekten dünyanın sonumu geliyor ...?

 

       Keşke evet dünyanın sonu geliyor herkes son duasını yapsın diye bilseydim    

        

          Sevgili okurlarım yaradana inancımız sonsuz onun verdiklerinden sual olmaz elbette. Lakin biz doğanın gücüne göre hareket etmiyoruz. Doğanın varlığını belkide zaman zaman hiçe sayıyoruz unutuyoruz doğanın da bir midesi olduğunu hazmedemedigi şeyleri kustugunu görmüyoruz. Bu kadar yer katmanlarına inecek oraları kullanacak kadar ne zorumuz var doğayı bu kadar rahatsız edecek huzursuz edecek ne derdimiz var ..?

      

        İhtiyaç dahilinde yeni ve güçlü binalar yapacağız yapmaya da devam edeceğiz lakin zemine uygun kontrollü insan öldürmeyen katletmeyen binalar yapacağız bunlar yaşanacak peki ne derece güçlü binalar yapıyoruz dünya zevklerine kendimizi kaptırıp heryere imza atıyoruz unutuyoruz bu binaların insan barındıracagını doğaya yaptıklarımızın fazla geleceğini ve birgün kusacağını unutuyoruz.

    

 Doğa affetmez

 

Neden o kağıt parçalarına attığımız imzaların önemini bilmiyoruz gerek mimar mühendis müteahhit yapı denetimlerimiz nerdeler nerdesiniz bu kadar olumsuz malzemeyle bunca insanın canına kıydınız değdimi üç kuruş para için katletmek bunca canın katili olmak vebalini almak herşeyi doğaya kadere bağlayamayız kendi suçumuzu sorumsuzluğumuzu kadere doğaya yükleyemeyiz hatalarımızı kabul etmek onarmak iyileştirmek büyük erdemdir.

 

  Unutuyoruz dünyanın sonu insanların doğayı katletmesiyle yavaş yavaş gelir farkına bile varmazsın doğa hiçbir hatayı unutmaz affetmez günü geldiğinde cezalandırır dünyanın sonunu değil insanlığın sonunu aç gözlü paraya tamah etmiş insanlar getirecek.

 

  Dünyanın sonunu doğayı katledenler getirecek. Bu dünya böyle gelmiş böyle gider sadece insanlar değişir ne zaman insanoğlu herşeyi tüketir artık dünyada nefes alacak alan kalmaz dünyanın tüm dengesini bozarsınız işte o zaman dünyada insanoğlunu yoketmeye başlar.

 

Jeoloji mühendisliği ne için var yer bilim uzmanlarımız ne işe yarıyor bir binayı yapmak için birçok meslek dalının aşkla bir arada çalışması birlikte hareket etmesi bu binaların can taşıyacağını düşünmesi temel düşünce para değil sağlıklı binalar olması gerekir. Yapı denetim ne için var aslında sorulacak çok soru var .

 

 İnsanoğlu yoketmeye devam ederse, doğada insanoğlunu yoketmeye başlar .

      Önce önlemini tedbirini al sonra tevekkül et . Takdir Allah'ın


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.