9.07.2021 17:05:15

Elif SİRKECİ

Elif'in Sevda Yolculuğu

İlk durak: Aşk'a Düşme

Aşk kelimesinin lügatteki anlamı bir başka varlığa duyulan derin sevgidir. Bana göre aşk kaybolmaktır. Yok olmak. Siz hiç kendi benliğiniz de kaybolacak kadar büyük bir aşka düştünüz mü?
Ben düştüm. Hem de her yanım kana bulana kadar.

İlk başta boğuluyorum sandım nefes alamadım. Sandım ki gözlerinde kayboldum. Toprak rengi gözlerin her baktığımda bir kürek daha attı kalbime. Sen bana baktıkça kalbim toprakla kaplandı. Sana ulaşamadığım kavuşamadığım her gün kalbim kabir azabından geçti. Zamanla sadece kalbim değil beni ben yapan tüm hücrelerim girdi o mezara.

Sevgin sardıkça benliğimi güzelleştim ben. Varlığım sevginle toprak oldukça ruhum çiçekler açtı. Her gülüşün tohum oldu. Gözyaşlarım suladı tohumları çiçek bahçesine döndüm ben.
Asi kalbim senin sükûnetinde dinlendi. Geçirdiğim fırtınalardan yorgun olan varlığıma aşkın liman oldu.

Seni anlatırken yüreğimde verebileceğim hiçbir misal bulamadım. Adini bile söyleyemedim. İçimde sakladım seni. Kimse giremedi kimse dokunamadı. Yerini bile unutmaya çalıştım. Eğer unutursam ben bile çıkaramazdım seni oradan.

Seni düşündükçe baktığım yer güzelleşti. Gözlerimin üstüne senin hayalinin perdesi indi. Denizler daha mavi yıldızlar daha parlak oldu. Rüzgâr daha bir güzel esti. Ağaçların yaprakları hiç sararmadı. Mevsim hep bahar oldu.

Sevda koktum ben artık. Hem de buram buram... Allahtan insanlar bu kokuyu alamadı. Anlamadı. Hem sevmeyen ne bilebilir ki sevdanın kalpteki çiçek bahçesinin kokusunu.

Bildiğim her şeyi unuttum. Bir sen varsın aklımda, kalbimde, heryerde. Konuş deseler seni anlatırım, yürü deseler sana koşarım, bak deseler seni görürüm. Bilmezdim aşkın böyle güzel, böyle acı olduğunu.

Senden başka derdim yok senden başka dermanım yok. İstemem de yarama başka merhem. Sen açtın bu yarayı gönlüme senden başka şifası yok.

İşte ben böyle bir aşka düştüm....
Siz hiç böyle sevdiniz mi?
Peki sonra ne mi oldu?

Haftaya yolculuğun öbür durağı...

ELİF SİRKECİ


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.