22.10.2021 15:12:00

Zuhal KİLER

Eşref-İ Mahlûkat…

İnsan bu dünyada yaşayan en kıymetli varlıktır. Eşref-i mahlûkat olarak ezel meclisinde verilmişti değeri şereflerin en büyüğüyle şereflenmişti.
Dünyaya gelirken yaşam yolculuğumuzda önümüze çıkacak her problemle başa çıkacak şekilde fıtratımızla doğarız.


Fıtrat dediğimiz genetik kodlamadır aslında. Her birimize ayrı ayrı bahşedilmiş yetenekler, becerilerdir. Dünya yaşamında yaşayabilmemiz için yeterli sisteme sahibizdir. Dünya hayatı yaşadığımız süre içinde senkronize biçimde devam eden kapsamlı bir süreçtir.


İnsanlığın maddeten değişen ve gelişen doğasıyla duygu dünyasının nevri döndü, mantıksal düşünce saptı, dürtüleriyle yaşayan insanlar peydah oldu; doğruyu, eğriyi ayırt etmeyen her şeyi maddeten gören, ruhsal boyutu hiçe sayan egoizmin, hedonizmin önderi oldu. Bu ruhsuzlaşma, bu çöküş gitgide uzaklaştığımız bizi biz yapan ahlaki değerleri kaybettirdi. Kodlarımızdan uzaklaştıkça ruhumuz acı çekmeye devam edecek ve biz bu sesi hiç duymayacağız. Bu insanlığı kaybedeceğiz. Beşeriyet hayvandan daha beter duruma düşecek; duygusuz, egoist bir toplum haline gelecek değerlerini kaybetmiş, yozlaşmış, yarım aydınlığıyla kimliksiz bir topluluk yığınına dönecekler. Bir an önce hayatın keşmekeşi içersinde dış dünyada başarılı olmanın formülünü kendi içimizde bulmaya çalışmak zorundayız.

Bitmeyen hırslarımızla, narsistliğimizle, vahşiliğimizle, ihtirasımızla, sınırsız güç tutkumuzla, her türlü evrensel, dinsel ve etiksel normu alaşağı eden, çıkarlarımıza göre şekillendiren ve dünyayı yorucu, yıpratıcı bir hale büründüren biz insanlığın artık toparlanması şarttır. Huzursuz, mutsuz, ilkesiz, maddeci, şehveti, kısaca tapındığı dünyeviliği hayatının düsturu yapmış, kendi kabahatini, günahını başkalarına yüklemeyi seçen beşeriyetin baskın yaşam alanlarından uzaklaşmalıyız. Çok basit olmasa da bu süreci gerçekleştirmeliyiz. Kötü yönlerimizi rehabilite etmeli kendimiz olmayı kendimizi bulmayı başarmalıyız; parayı, metayı değil kendimizi arayan olmalıyız. Bedenin cismani tutkularından ayrılarak gerçeğe salt gerçekliğimize dönmeliyiz, dünyevi putlarımızdan kurtulup canı hürriyetine kavuşturmalıyız, esas olan temiz fıtratımıza dönmeliyiz.


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.