3.03.2017 12:38:44

Mahmut Ağar

 EVETÇİ Mİ HAYIRCI MI YOKSA KARARSIZ MISINIZ?

Anayasa değişikliğiyle ilgili önümüze konan seçenekleri tercihe zorlandığımız bu günlerde soruyorum:Cumhuriyet kanunlarına göre seçilenler, Cumhuriyet kanunlarına göre yönetmeyi yeminle taahhüt edenler yine Cumhuriyet kanunlarıyla Cumhuriyeti tartışılır duruma niçin getiriyorlar!16 nisanda referandumla yasal cumhuriyetimize evet mi hayır mı diyeceğiz!!Ben bunu bir güldüşünle örneklendirmek istiyorum:Akıl hastanesinde çalışan bir doktorun akademisyen arkadaşı bir gün ziyaretine gelir.Ona şu soruyu sorar:Siz bir hastanın deli olup olmadığını nasıl anlarsınız?Doktor: ‘’Bir küveti su ile doldururuz. Sonra hastaya üç şey veririz. Bir kaşık, bir fincan, ve bir kova. Sonra da kişiye küveti nasıl boşaltmayı tercih ettiğini sorarız.Bu durumda siz ne cevap verirdiniz? Adam: OOO ! Anladım. Gayet basit .Normal bir insan kovayı tercih eder. Çünkü kova kaşık ve fincandan büyüktür. Hayır, der doktor. Normal bir insan küvetin tıpasını çeker.’’
Kısaca çözümü sadece önümüze konulan seçeneklerde aramamalıyız.Bu seçeneklerin bize sunulması dahi gaflettir delalettir hatta ihanettir!Çünkü:
I. Devletin Şekli
Madde 1- Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.
II. Cumhuriyetin nitelikleri
Madde 2- Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.
III. Devletin bütünlüğü, resmi dili, bayrağı, milli marşı ve başkenti.
Madde 3- Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.
Bayrağı, şekli kanunda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.
Milli marşı 'İstiklal Marşı' dır.
Başkenti Ankara'dır.
IV. Değiştirilemeyecek hükümler
Madde 4- Anayasanın 1'inci maddesindeki devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2'nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3'üncü maddesindeki hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.
Anayasamız bunları derken biz tercihlerle cumhuriyeti yıpratıyor tartışılır hale getiriyoruz.Peki başka nasıl bir tercih hakkımız olur derseniz ; normal insanların yaptığı gibi küvetin tıpasını çekip ülkemizi yıpratan tüm bu unsurlara karşı milletin Cumhuriyeti müdafaa hakkını kullanmasıdır derdim.!Bu yasa değişikliği kutuplaşmaları arttıracak Türkiye’yi ulusal değerlerden uzaklaştıracak kan gözyaşı ve barutla tanıştıracak ve Orta doğu çöllerinde bataklığa saplanmasını sağlayacaktır.Yol yakınken bu refarandum saçmalığından vazgeçilip Türkiye olarak hükümeti uyarmamız gerekir!Bu Cumhurbaşkanımızı da Cumhuriyetimizi de Ulusal egemenliğimizi ve bağımsızlığımızı da koruyacak bir karardır.Bizim rejim sorunumuz yok aksine çözülmesi gereken terör, işsizlik, sanayi ve turizm sorunları...Bu millete yazık oluyor beyler!Gelin akıl sağduyu ve mantığımızı kullanarak cumhuriyet kanunlarını ne idüğü belirsiz bir oylama ile perişan etmeyelim!Sizleri bilmem ama ben tek başıma da olsam cumhuriyeti koruma sevdası ve görev bilinci içinde kanımla canımla sevdamla mücadele etmeye kararlıyım.Yaşasın Cumhuriyet! Mahmut Ağar Emekli Öğretmen 03/03/2017


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.