9.06.2017 01:46:03

Ruhi Orhan

Aç Gözlülükten Vazgeçiniz, Zam Yarışına Girmeyiniz!!!
 
Denetim görevi üstlenen tüm kurum ve kuruluşların her yıl olduğu gibin bu mübarek Ramazan ayında da Ramazan ayı süresince aldıkları önlemlerini artırarak denetimlerini sıkça devam etmesi beklemekteyiz.
Rahmet, mağfiret ve bereket ayı olan Ramazan-ı şerife ulaştığımız bu günlerde tüketicilerimiz Ramazan alışverişlerinde dikkatli olmalıdırlar.
Ramazan ayını fırsat bilerek her yıl bazı kuru bakliyat, gıda, Et, pide ve sebzelerde anormal fiyat artışlar yaşanmaktadır. Bu Ramazan fırsatçılarına karşı dikkatli olunmalı belediyeler denetimlerini sıklaştırmalı, kamu görevlileri ise böyle durumlara izin vermemesi gerekir.    
Ramazan ayında alışverişlerin daha çok yapıldığı, gıda Et, pide ve sebzelerin daha çok tüketildiği bu kutsal ayda bazı fırsatçılar her zaman yaptıkları gibi bu yıl da tüketicilere yönelik zam yarışına girmişlerdir.
Hiç kimse girdilerin artışları ya da benzer bir mazeretlerin arkasına saklanıp, tüketimin arttığı ramazan ayında zam yarışına girmesin.          
Ramazan ayında; en çok merdiven altı üretimi dediğimiz, denetimden uzak, ruhsatsız iş yerlerinde üretilen, hazırlanan başta temel gıdalarımız olmak üzere tüketicilerimizin sağlığı ile oynamaya kimsenin hakkı olmadığı gibi bu tür iş yerlerini mutlak suretle denetim altına alınmalıdır.
Ramazan ayında alışverişlerde pek çok fırsatçı sağlığımızı tehlikeye sokacak tarihi geçmiş veya bozuk gıdayı özellikle alışverişin arttığı gün ve saatlerde piyasaya sürmektedir.
Yine önceden hazırlanan yardım kolileri paketlerine zamanı geçmiş merdiven altında üretilen sağlıksız ürünleri koyarak tüketicilerin sağlığı ile oynanmakta, hayırseverin iyi niyeti istismar edilmektedir.
            Ramazan ayında tüketimin diğer günlere göre % 30 arttığı ancak israfında yine diğer günlere göre Ramazan ayında tüketim oranında arttığı gözlenmiştir.
 
TÜKETİCİLERİ UYARIYORUZ;
            Öncelikle tüketicilerimizin sağlıklı, kaliteli, ucuz ve güvenilir gıda almalarını istiyoruz. Tüketicilerimizin Ramazan ayı münasebetiyle, gıda satın alırken etiketsiz ve ambalajsız ürün satın almamalarını; et ve et ürünlerinin sağlık kontrolünün yapıldığına ilişkin damgalı olmasına dikkat etmelerini tavsiye ediyoruz. Ayrıca ramazan ayının yaz aylarına denk gelmesi sebebiyle yapılacak gıda alışverişlerinde az alıp, tüketip tekrar almak gerektiğini asla unutmamalıyız.                 
Tüketicilerimiz aç, yorgun ve uykusuzken, çok sıcak saatlerde, kalabalıklarda, sinirli ve stresli iken, asla alışveriş yapılmamalıdır. Tüketicilerimiz mutlaka alışveriş listesi yapmalı, planlı ve bilinçli alışveriş yapmalıdırlar.
Bu yıl da ramazan ayının tüketicilerimize bereket ve hayırlar getirmesini diliyoruz.             Haksızlığa uğradığınız da Tükoder sizlerin yanınızda olduğunu unutmayınız öğrenmek istediğiniz konuları bize yaza bilirsiniz, sağlıkla kalın bizi takip etmeye devam ediniz.
Telefon: 0212 873 25 23 – orhanruhi@hotmail.com
Tükoder Beylikdüzü Şubesi Başkanı,
Ruhi ORHAN

TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.