16.08.2022 11:45:00

Talip KOÇ

GENÇLERE YAPILAN  VAATLER !. 
Sayın Kılıçdaroğlu’na göre yıllardan beri gençlerin hayalleri çalınmış, çalınan bu hayalleri gençlerimize  iade edeceklerini söylüyor. 
Ayrıca gençlere, iktidara geldiklerinde 3-5 ay gibi kısa bir süre içinde hızlıca kendilerine daha uygar ve demokratik bir Türkiye’yi sunacaklarını, kamuoyu önünde ifade ettiğine şahit olduk. 
Daha ne vaatler ne vaatler.


Değerli arkadaşlar; 
Zaman zaman bizlerde sosyal medyada bazı gençlerin Ak Partiye hitaben, “ Gençliğimizi ve hayallerimizi çaldınız. Bunun hesabını soranız “ şeklinde, bazı ifadelere tanık oluyoruz.
Aslında bu gençler bunun yerine, “ Yıllardan beri neden bizi, geleceğimizi ve gençliğimizi ÇALDIRDINIZ “ diye,  feryat figan etselerdi, elbette hak verilebilirdi. 
Yalnız bu gençlerimizin bilmeleri gereken gerçek şudur ki, yıllardan beri onların gençliğini, geleceğini ve hayallerini çalan Ak parti iktidarı değil, başkalarıydı. Lütfen artık bu gerçeği görmelerini ve bilmelerini yürekten istiyor ve diliyorum.


Acı olan nedir, biliyor musunuz?. 
Yıllardan beri onların hayallerine ve gençliğine göz dikenlerin arkasında duran, hala onların aleyhinde en küçük bir söz bile söyleyemeyen ve hala aynı hızla adeta onların tetikçiliğini yapanların , onlara bu toz pembe vaat edenlerin olduklarının farkında olmamaları.
İsterseniz konuyu biraz daha açmaya çalışalım.

-1978- 80’lerden bu yana hemen hemen her sınavda sorular çalınarak onların geleceğini karartan FETÖ terör örgütü ile belki de farkında olmadan gençlerimizin bugün onlarla aynı safta olmaları, ne kadar acı değil mi?. 
-Veya, ülkemizi bölmeye çalışan PKK terör örgütleri ile bugün aynı şekilde yan yana, kol kola aynı çizgide kimlerin olduklarını fark edemeyen bir gençliğin olması, aynı şekilde ne kadar acıklı ve kadar hazin bir durum değil mi ?.
Maalesef gençlerimizin bir kısmı, günümüzde ki kirli siyaset yüzünden, zamanında gençliğin katili olanlara şu anda sevdalanmış olduklarından,  emin ki haberleri yok. 
Üzülerek ifade etmek isterim ki, bugün kü sosyal medya, onları gerçeklerden çok uzak bir noktaya götürüldüklerinin de , farkında olmadıklarını düşünüyorum.

Peki, bugün kü Ak Parti iktidarı son 20 yılda bu gençlerimizin hangi hayallerini çalmış veya ne yapmış olmalı ki, Kılıçdaroğlu bu gençlerin çalınan hayallerini tez zamanda iade edecekmiş. 
İsterseniz bunu kısaca sorgulayalım . 


AK Parti öncesi üniversitede okumak, herkesin harcı değilken, şimdi ise üniversitesi olmayan ilimiz yok. 
Ak parti öncesinde vakıf üniversitelerinde bile eğitim görebilmek için harç ödenirken, şimdi ise hiç bir üniversite öğrencisi harç ödemediği gibi, üstüne her ay hatırı sayılır miktarda da, burs veriliyor.
Ak parti öncesinde, 8 kişilik koğuş sistemi olan yurtlar yerine bugün en fazla üç kişilik ve aynı zamanda içinde tuvaleti-banyosu bulunan lüks odalarda kalabiliyorlar. Hayallere engel olunmuş öyle mi?.,
Hangi Öğrencimizin gönlünde , tıp, hukuk, mühendislik , öğretmenlik ya da herhangi bir bölüm geçmiş ve okumak istemişte, AK Parti engel olmuş veya engel olacakmış ?


Şimdi soruyorum. 
Sevgili gençler!.Hayallerinizdeki mesleğe kavuşmanız için önceki dönemde mi? yoksa şimdiki Ak Parti  döneminde mi , daha zor ?. Lütfen Türkiye’nin 15-20 yıl öncesini bir zahmet araştıralım ve lütfen bir zahmet bakalım. Başkasına göre değil, kendi gördüklerimiz ve bildiklerimizle hareket ederek kararımızı ona göre verelim, diyorum. Gözlerinizden öpüyorum. 
Selam, sevgi ve saygılarımla.


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.