9.06.2015 11:32:41

Behiye Şengöz

 Beylikdüzü gazetesi okurlarım ile buluştuğum bu ilk köşe yazımda eğitimde yıl sonu heyecanını bir anne olarak kaleme aldım. Sizlere;  toplumsal olayları, anneliği, kadınlığı kardeşliği, dostluğu, acıyı, sevinci ve adını sayamadığım daha bir çok konuyu buradan ulaştırmak dileği ile.

Bugün günlerden okulumuza veda günü..Evet bundan 8 yıl önce minik kızlarımızı oğullarımızı çok büyük heyecanla ellerinden tutarak getirdiğimiz okullarına veda günü.Onlar henüz çok küçüktü arkadaşlığı dostluğu paylaşmayı birlikte sevinmeyi birlikte ağlamayı saygıyı ve sevgiyi biz anne babalarından sonraki öğretmenlerinden okullarında 2.yuvalarında öğrendiler.Bizler de bir çok heyecanı onlarla birlikte tattık.Şimdi mezun oluyorlar lise çağları başlıyor yine heyecanlılar bizlerde öyle yalnız bu sefer durum biraz farklı okulumuzdaki sevgili öğretmenleri sayesinde bilgi yüklüler her biri yetenekleri doğrultusunda kanat çırpacaklar kendi yönlerine..Hiç bir zaman okullarındaki öğretmenlerini unutmadan bilgilerine bilgi başarılarına başarı en önemlisi mutluluklarına mutluluk katarak yol alacaklar.Ben çocuğum ve kendim adına şunu söylemek isterim başta okul müdürümüz  Ferdi Altın ve tüm idarecilerimiz öğretmenlerimiz  sizleri hiç unutmayacağız emeklerinize yüreklerinize sağlık evladımla birlikte bende sizin ömrüm elverdiği sürece köleniz olurum. Yazıma  Mustafa Kemal Atatürkün sözleri ile son vermek istiyorum.  “Biz her şeyi gençliğe bırakacağız... Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir.”

 

“Gençlikle iftihar ediyorum ve gençliğe güveniyorum.”

 

“Bir gün ulusu sizin gibi beni anlamış gençliğe bırakacağımdan çok memnun ve mesudum.”

 

“Gençlerin her şeyden önce millete güven vermeleri gereklidir.”

 

“Gençler!

Cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile, insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız.”

Behiye Şengöz 


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.