19.02.2014 17:07:02

M.Mustafa Karayün

Geçtiğimiz dönem Ak Parti Büyükçekmece Belediye Başkan adayı olan ve çok küçük bir farkla seçimi kaybeden İlker Gürbüz'den takdire şayan bir hareket gördük. Evet Gürbüz aday adayı olmadı fakat 'benim aday adayı olmama gerek yok, ben partimde kendimi ispat etmiş biriyim, aday olacaksam aday adayı olmam gerekmez' babında söylemleri vardı. Yani Gürbüz aday adayı olmadı fakat adaylık gönlünde yatıyordu. Seçimi kıl payı kaybetmiş bir zatı muhterem olarak adaylığı istemesi, kendine göre, yarım kalan işini tamamlama hevesinin olması gayet normaldi. 
Üstelim İstanbul Ak Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu bir televizyon programında yaptığı açıklamada 'stratejik hata yaptık, anketler bizi yanılttı, biz Büyükçekmece'de kesin kaybedeceğimizi düşünerek Büyükçekmece'den elimizi çektik' diyerek itirafta bulunmuştu. Bütün bu olanların ardından İlker Gürbüz'ün adaylığa heves etmesi sizce de normal değil mi? 
Her şeye rağmen Teşkilat İlker Gürbüz'e 'dur' dedi. 'Sen hakkını kaybettin kenara çekil' çünkü Büyükçekmece'de Ak Parti'nin en şanslı olduğu dönem geçen dönemdi. 'Sen bu işi beceremedin' dediler ve Gürbüz'ü kenara ittiler. Ak Parti semalarında yeni bir isim doğdu Av. Celal Babayiğit. Tüm tartışmalara, itirazlara rağmen 'Babayiğit ile yola devam' dedi Adalet ve Kalkınma Partisi. Celal beyin aday tanıtım toplantısında yayınlanan videolarda Babayiğit'i öven röportajlar arasında birde baktık İlker Gürbüz'de var. Gerçekten takdire şayan bir tutum, 'kim olursa olsun, Ak Parti olsun' anlayışının en iyi örneği. 

Akgün nüfuz etti tüm sokaklara
Fakat iş kolay mı? elbette hayır 20 Yıldır Büyükçekmece'yi yöneten 36 yıldır belediyecilik yapan bir Hasan Akgün var. Geçen dönem hiç bir mahalleye nüfuz edememiş halde seçime giren Akgün 5 yıl tüm mahallelerle tüm mahallelilerle akraba gibi oldu. Bu seçimin çok renkli geçeceğinden kimsenin şüphesi olmasın çünkü MHP adayı da 15 Yıldır İlçe başkanı olan Alaattin Yavuz Güneş. Unutulmamalı ki Büyükçekmece'yi cadde cadde sokak sokak bilen bir siyasetçi ve hiçte yabana atılacak bir siyasetçi değildir.  Büyük Birlik Partisi'nin adayı ise Ülkücü camianın yakinen tanıdığı, geçmişten bu yana ailece Milliyetçi görüşe sahip Güneş'i zora sokabilecek bir isim Uğur Özer. 
Görelim bakalım kim eteğindeki taşları ne şekilde dökecek. Bel altı çalışmalar olacak mı yoksa centilmenliği elden bırakmadan, rakibinin eksileriyle değil, projelerinin kalitesiyle mi ön plana çıkacak adaylar.  

TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.