24.10.2018 09:24:47

Ruhi Orhan

Değerli Tüketiciler; Bu sayıdaki köşe yazımı, bir tüketicinin gönderdiği mektubunu, sizlerde ders çıkarırsınız diye aktarıyorum.

Sayın Orhan bey İstanbul'da tüketicileri dolandıran bir beyaz eşya servisini şikayet için size bu mektubu yazıyorum. On beş yıldır sorunsuz kullandığım Sharp marka buzdolabı yaklaşık yirmi beş gün önce bozuldu. Buzluk bölümü yeterince soğutmuyordu. İnternet'teki aramam neticesinde bulduğum SHARP ÇAĞRI MERKEZİ numarasını (4449302) arayarak teknik destek istedim.

Mega A Plus ısıtma soğutma sistemi şirketinden (0546 8905651) İlker isimli kişi, 24.09.2018'de saat 18:00 gibi geldi, dolabın ana kartının ve zamanlayıcı sının çalışmadığını belirterek, toplam 850 TL fiyat verdi. Bu rakamın çok fazla olduğunu söyleyince, dolardaki artıştan bahsederek normal olduğunu, bu parçaları değiştirdiğimizde yüzde 99 çalışma garantisi verdi.

Buzdolabının fişini çekip gitti. İki gün sonra yine saat 19:00 gibi gelip parçaları değiştirdi. Ben meşgul olduğum için izlemedim. Bana değiştirilen parçaları göstermedi ve vermedi. Parayı nakit aldı, gelişi güzel bir servis formu düzenledi ama fatura vermedi. Ancak, ertesi gün buzdolabının alt kısmı da çalışmamaya başladı. Tekrar Servis yazdırıp, İlker beyi aradım. Birkaç gün bekleyip izlememiz gerektiğini söyledi ve servis talebimi de sildirdi. Ancak 4 gün sonunda buzdolabı tamamen durdu. Tekrar servis çağırdık bu defa Doğan isimli bir teknisyen geldi. (0538 9241969) Buzluktaki hava borularının donarak tıkandığını söyledi ve fişi çekip iki gün sonra geldi.                      Bu defa da nofrost sensörünü değiştirip 100 TL daha aldı. Fatura istedim. KDV verirsen veririm dedi. Kullandığı kablolu parça da orijinal değildi. Bağlantı skartını kesip kabloları eliyle bağladı. Üst kapağı da yerine oturtamadı, geçme çıkıntılarını kırdı. Yukarıda yazdığım iletişim numaraları artık benim telefonlarıma cevap vermiyor.

Konuyu daha sonra öğrendiğim SHARP/TEKNOSA (İKLİMSA) şirketine bildirdim. Bir teknisyen gönderdiler. Teknisyenin beyanına ve düzenlemiş olduğu servis fişine göre, Cihazın orijinal parçalarının alınarak, yerine çakma parça takıldığı ve cihazın yeniden düzgün bir şekilde çalışabilmesi için fişte yazılı olan 5 parçanın değişmesi gerektiği ve maliyetinin yaklaşık olarak  800 TL olduğu anlaşılmıştır. Sonuç olarak bu dolandırıcılar tamir edeceğiz diyerek, hem buzdolabımda parça söküp 800 TL zarara yol açtılar ve hem de toplam 950 TL paramı alarak ortadan kayboldular. Ben şimdilik buzdolabının 2-3 günde bir fişini çekerek kullanmaya devam ediyorum ve İklimsa'nın buzdolabımı bedelsiz tamir etmesini umuyorum.

Gelinen nokta benim için tam bir hayal kırıklığıdır. Tekrar ifade ediyorum. Ben SHARP’IN Türkiye temsilcisinin İklimsa olduğunu bilmiyordum. Bu nedenle servis çağıracağım zaman internetten 'SHARP ÇAĞRI MERKEZİ' sorgulaması yaptım ve servis talebimi bildirdim. Ancak, karşıma bu dolandırıcılar çıktı. Başka vatandaşların da benim gibi mağdur olmaması ve bu dolandırıcıların gereken cezaya çarptırılması için size yazıyorum. Bu konuda üzerime düşeni yapmaya hazırım.

Saygılarımla.. Bilal YILDIZ,                                                                                                                          

Değerli Tüketiciler, Haklarınızı kullanmada bilinçli olmalısınız, satın aldığınız mal bozuk, hatalı çıkması veya çok kısa sürede bozulması durumunda olumsuzlukları Sineye Çekmeyin; ilk olarak malı satın aldığınız yere yazılı bir şekilde başvurun. Olumlu yanıt almadınız ise; ALO 174- 175 veya TükoDer Tüketiciyi Koruma Derneklerine  Beylikdüzü şubesine müracaat edebilirsiniz,  ürünü aldığınız gösteren satış fişi, fatura gibi belgeler ve şikâyetinizi anlatan bir yazı ile ihtarname çekilip  yine sonuç alınmaz ise Kaymakamlıklarda bulunan Tüketici Hakem Heyetine başvura bilirsiniz, bu arada 29 Ekim Cumhuriyet bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum,  sağlıkla kalın bizi takip etmeye devam ediniz...


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.