16.06.2020 15:41:32

Ata BORA

Hayatı Mat Eden Kadın

Bir canlı yayında tanıdım onu

Öylesine içten, öylesine samimi, öylesine hayat dolu

O konuşunca unutuveriyor insan dertleri

Gidiveriyor kederleri, endişeleri

Daha da çok seviyor menekşeleri

Ne penceremdeki kuş cıvıltısı

Ne sahile vuran dalgalar

Ne de Temmuz sıcağında esen rüzgâr

Hiçbir şey böyle htirmedi bana

Bu zalim dünyada yaşamak bile

Huzur veriyor şimdi gönlüme

O mu?

Gönlü yüce, yüreği güzel

Önce bir insan

Ama aslında

Sadece bir kadın!

İnstagramda takip ettiğim sayfalardan biri olan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi satranç kulübünün dün akşamki instagram canlı yayınında (İnstagram adresi : esogusatrancc) çok özel bir konuk vardı.

Covid 19 (korona) sürecinde birçok instagram/youtube canlı yayını yapıldı. Yapılan yayınlardan onlarcasını izleme fırsatım oldu. Ama açık konuşmak gerekirse en beğendiğim canlı yayındı diyebilirim. Yayının çok özel bir konuğu vardı Galatasaray Üniversitesi Siyaset bilimi son sınıf öğrencisi Handenur ŞAHİN. Bir çeşit kemik erimesi olan SMA (Spinal Musküler Atrofi) hastası Handenur, 5 yaşından beri hayatını tekerli sandalye ile idame ettiriyor.  Zorluklara göğüs germenin ötesinde üniversiteden dereceyle mezun olacak kadar da başarılı bir öğrenci ve diplomat olmak istiyor. Çok iyi de bir satranç oyuncusu ve satranç branşında milli sporcu. Ulusal ve uluslararası dereceleri var. Türkiye üniversiteler arası kadınlar şampiyonluğunun yanı sıra onlarca başarının sahibi olan Handenur,  2021 yılında paralimpik olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecek.

Yayın sonrasında yaptığım araştırmalarda satranç camiasında da çok sevilen birisi olduğunu gözlemlememe rağmen yine de bu köşe yazısını yazmama sebebi Handenur’un daha üstün bir özelliği. Handenur yaşam dolu, konuşunca gözlerinin adeta içi gülüyor. Yayını ilk izlediğimde engelliler için farkındalık yaratmak amacıyla yapıldığını düşünsem de sonrasında Handenur’un söylemleri resmen insanlığa farkındalık yaratmak için seçilmiş gibiydi.

Yayından epeyce keyif aldım. Hatta yayının aynı instagram adresinde kayıt edildiğini öğrenince oturdum keyifle tekrar izledim. Sonra da yüreğimin arzusuna ket vurmayıp bu yazıyı kaleme alma zarureti htim.

O bir engelli! O bir kadın! O bir insan!.

Aslında hepimiz bir engelli adayıyız ama o hayata farklı bir pencereden bakıyor.

Hayatı ciddiye alıp, engellerin üstesinden gelmeye çalışıyor

Birde ulvi bir özlemi var yüzmek, yüzebilmek, yüzmeyi öğrenmek

Biz hayatın basit problemlerinde boğulurken, O engeline rağmen dalgalarla sörf yapmakta

Aslında bu engel durumu belgeyle ispatlanmayan bizlere güzel dersler veriyor

Anlamak isteyene!...

Saygılarımla

ATA BORA


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.