21.02.2014 12:25:10

M.Mustafa Karayün

 Efendim sosyal medyada onlarca insan meclis listelerinde hak ettikleri yerleri alamadıkları gerekçesiyle isyan bayrağını çekti. Fakat öte yandan birde İl temsilcileri var. Adam kendini düşünmemiş, şahsi çıkarlarını ön plana almamış, bölgesinde bulunan hemşeri oylarını bir arada tutmak, kendilerinden bir temsilciyi de seçilecek bir sıradan meclis listesine yerleştirmek adına çaba harcamış. Üstelik bağlı bulunduğu siyasi partiye verdiği emeğin de haddi hesabı yok.  

Şimdi sen bu adamın arzusunu yerine getirmezsen, yok sayarsan, sen kim oluyorsun da bana yön veriyorsun üleyn babında hareket çekersen adam da tepkisini koyar. Sosyal medyadan sana öyle bir Tokat atar ki, o tokatın sesi sandıktan da çıkar. Bir liste oluştururken mutlaka bölgesel faktörleri göz önüne almak gerek. 

Haklı olarak 'bütün illerden adam alsak liste 81 kişilik olması gerekir' diyebilirsin. Haklısında ama yaşadığın ilçede hangi bölgeden insanların yoğunlukta olduğunu bilmiyorsan da 'bırak adaylığı falan yat uyu' derler sana. Bir muhtar adayı bile aza belirlerken 'burada Bartınlılar çok ben bir tane Bartınlı aza alsam, peşinden bir de Trabzonlu yapıştırırım, bir doğulu birde yerli aldın mı tamam' diyor. Sen 'hangi kafayı yaşıyorsun ki yurdum insanlarının hassasiyetleriyle oynuyorsun' diye sormazlar mı adama? bence sorarlar. 

Şahısların tepkileri mühim değil dir fakat kitleler tepki verirse verilen tepki ağar olur diye düşünüyorum. Hemşeri kitlelerini hafife almaya gelmez, kibir ise kimseye fayda getirmez. 

TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.