Hacı Beytullah MUTLU

Tarih: 12.10.2024 09:39

İSRAİL-LÜBNAN İLİŞKİSİ

Facebook Twitter Linked-in

İSRAİL-LÜBNAN İLİŞKİSİ

Bel Trew Kudüs'te İndependent gazetesi yazarlarından 11 ekim 2024 tarihli yazısında ise İsrail’in Lübnan işgalini ve tacizini anlatıyor. Tom watling gazete de ise bu şekilde aktarıyor. ‘’

 

Lübnan sağlık bakanlığı, israil’in Beyrut’un merkezine düzenlendiği hava saldırılarında minimum olarak 22 kişi öldüğümü ve 100’den fazla kişinin ise yaralandığını beyan etti. Perşembe akşamı gerçekleşen ilk saldırıların Ras al- Nabaa’daki 8 katlı bir apartman bloğunu hedef aldığı görüldü. Görgü tanıkları, olay yerine büyük bir acil müdahale ekiplerinin ulaşması ile birlikte binanın içinde patlamaların devam ettiğini bildirdi.

Burj Abi Haidar bölgesinde meydana gelen ikinci bir saldırının tüm bir binayı çökerttiği bildirildi. Daha sonra alevler içinde kaldığı görüldü. İsrail ise Hizbullah’ın karargahının İsrail tarafından defalarca bombalandığı Beyrut’un güney banliyölerinden uzakta bulunan bölgeye daha önce hiç saldırıda bulunmamıştı.

Saldırılar öncesinde tahliye uyarısı da yapılmadı. Saldırılar, düşmanlıkların başlangıcından bu yana Beyrut’un merkezinde gerçekleşen en ölümcül saldırı oldu. 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —